Vin banii pentru cultivatorii de usturoi. Cuantumul maxim al subvenţiei - 3.000 euro/ha

422
Vin banii pentru cultivatorii de usturoi. Cuantumul maxim al subvenţiei - 3.000 euro/ha - agricultura-1679924816.jpg

Articole de la același autor

Fermierii constănţeni mai au doar câteva zile la dispoziţie pentru a depune cererile necesare pentru a beneficia de subvenţii în Programul „Tomata”, care îşi va încheia această fază în data de 1 aprilie. Va veni, însă, rândul cultivatorilor de usturoi să aplice pe schema ajutorului de minimis.

„Zilele acestea, aşteptăm să apară două acte normative, referitoare la ajutorul de minimis pentru cultivatorii de cartofi şi usturoi”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Constanţa, Mihaela Elena Şonel.

Proiectul de act normativ postat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale stabileşte o schemă de ajutor de minimis pentru susţinerea producţiei de usturoi, potrivit Regulamentului UE nr. 1408/2013, care va fi implementată de către direcţiile pentru agricultură judeţene şi oficiile fitosanitare judeţene.

Impactul bugetar este de 29.700.000 lei, echivalentul a maxim 6.001.200 euro. Beneficiarii pot fi producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, producători agricoli persoane juridice.

„Pentru a obţine ajutor de minimis, beneficiarii trebuie să utilizeze o suprafaţă cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp şi să obţină o producţie de minim 3 kg usturoi/10 mp. Cuantumul maxim al ajutorului de minimis este de 3000 euro/ha şi se acordă proporţional cu suprafaţa efectiv cultivată”, se arată în proiectul Ministerului Agriculturii.

Depunerea cererilor se va realiza până la data de 16 mai inclusiv, iar valorificarea producţiei se va face în perioada 1 iunie - 21 noiembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6218 secunde