APIA primește cereri pentru sprijinul pe suprafață

149
APIA primește cereri pentru sprijinul pe suprafață - apiaprimeste-1393853552.jpg

Articole de la același autor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează astăzi, 3 martie 2014, campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafață.


Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafață, fermierii trebuie să depună la centrele APIA, în intervalul 3 martie - 15 mai 2014, o singură cerere de plată. Pentru cererile de plată depuse începând cu data de 16 mai se vor aplica penalități de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 9 iunie 2014, cererea de plată nu mai este admisă la calculul plății pentru anul în curs.


Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafață persoanele fizice și/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendași, concesionari, administratori în cadrul asociațiilor în participațiune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafața respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.


"Precizăm că sunt eligibile la plată exploatațiile cu suprafața de cel puțin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafața de cel puțin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuștilor fructiferi, suprafața minimă a parcelei trebuie să fie de cel puțin 0,1 hectare", precizează reprezentanții APIA.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Economie : 2,5 miliarde euro pentru fermierii români
Pagina a fost generata in 0.6603 secunde