Asociația Producătorilor de Porumb cere autorizarea tratamentului semințelor cu insecticide

289
Asociația Producătorilor de Porumb cere autorizarea tratamentului semințelor cu insecticide - asociatiaproducatorilordeporumbc-1639161832.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Producătorilor de Porumb din România. În cadrul discuțiilor au fost discutate teme privind sectoarele prioritare din agricultură, creșterea suprafețelor amenajate pentru irigații, definitivarea planului național strategic și Legea privind comasarea terenurilor agricole.

Reprezentanții asociației au făcut o serie de propuneri, printre care: creșterea suprafeței minime eligibile la plată și redefinirea dimensiunii economice a fermelor. Ei au reamintit solicitarea fermierilor români de acordare în cel mai scurt timp a autorizării de urgență a tratamentului semințelor cu insecticide din grupa neonicotinoidelor pentru culturile de porumb, floarea-soarelui și sfeclă de zahăr, pentru campania de primăvară 2022. Ministrul a confirmat că aceasta constituie o prioritate pentru autorități, în vederea conservării potențialului de producție al României.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.436 secunde