Atenție! Schimbări fiscale, ce vor afecta grav populația și mediul de afaceri

825
2
Atenție! Schimbări fiscale, ce vor afecta grav populația și mediul de afaceri - atentieschimbarifiscale-1498752170.jpg

Articole de la același autor

Partidul Social Democrat modifică programul de guvernare cu care a câștigat alegerile generale în urmă cu șase luni. N-avea încotro. După atâtea creșteri salariale și stimulente fiscale aplicate în timpul Guvernului Grindeanu, a venit momentul adevărului: un deficitul bugetar de 2,152 miliarde de lei, la sfârșitul lunii mai.


Guvernul Tudose are sarcina să aplice o serie de corecții fiscale. Iată principalele modificări aduse programului de guvernare: 
➤ reducerea TVA de la 19% la 18% se amână la 1 ianuarie 2019;


➤ de la 1 ianuarie 2018, impozitul pe profit se înlocuiește cu impozitul pe cifra de afaceri, care va avea două sau trei trepte de impozitare. Va fi o lovitură cruntă pentru agenții economici;


➤ se elimină impozitul pe dividende;


➤ se introduce taxa de solidaritate pentru veniturile de la 14.500 lei în sus;


➤ se introduce taxa suplimentară pe produsele cu impact major asupra sănătății populației; 


➤ se introduce impozitul suplimentar pe profiturile din extracția de resurse naturale;


➤ de la 1 ianuarie 2018, se introduce venitul global pe persoanele fizice (se renunță la impozitul pe gospodărie); 


➤ pentru populație vor exista, de la 1 ianuarie 2018, cel mult 10 taxe: contribuția la asigurările sociale, contribuția la asigurările de sănătate, impozitul pe venit, impozitul pe teren, impozitul pe bunurile mobile, impozitul pe mașină, contribuția de solidaritate, rovignieta. Toate celelalte taxe, tarife și comisioane vor fi eliminate; 


➤ tot de la de la 1 ianuarie 2018, pentru agenții economici vor exista cel mut 40 de taxe fiscale și neficale;


➤ până la 1 septembrie va fi publicat nomenclatorul taxelor din România.


Populația va avea cel mai mult de suferit de pe urma acestor măsuri, întrucât agenții economici vor arunca majorările în prețuri pe umerii ei, fapt ce va conduce la inflație, la scăderea puterii de cumpărare a veniturilor populației. Multe firme nu vor rezista în aceste condiții și vor da faliment. Drept urmare vor dispărea numeroase locuri de muncă și va crește numărul șomerilor. Astfel, statul va colecta o sumă tot mai mică din impozitul pe cifra de afaceri, dar și din impozitul pe venitul salarial. În schimb, va trebui să cheltuiască mai mult cu asistența socială. Mediul de afaceri din România va deveni neprietenos nu doar pentru investițiile străine, dar și pentru cele românești. 


Comentează știrea

Constantin
30 iunie 2017
...fugiti!!!

La ce va asteptati?!?Avem un ministru de finante care a semnat la viata lui milioane de aberatii...

Dan
30 iunie 2017
Cerc vicios

Cercul vicios al PSD: dau salarii mai mari, iau impozite mai mari, dau pensii mai mari, iau impozite mai mari și le introduc în buget. Dupa care o luam de la capat, timp in care economia stagneaza sau chiar dă înapoi. In timpul asta este numit in fruntea Ministerului Comunicațiilor un om legat de mafia rusa, fost partener de afaceri cu Boris Golovin - fost colonel în trupele Spetnatz - GRU - serviciul de spionaj al armatei ruse care s-a stabilit în România după 1990 (a înființat, alături de oameni de afaceri ruși Nova Bank și Centrul de Afaceri Româno- Rus) - iar in postul de vicepremier un om apropiat de filiera siriană, fost partener de vânătoare al sirianului Omar Hayssam.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Martie 2017
Stire din Economie : Ați efectuat plățile anticipate?
Miercuri, 01 Februarie 2017
Stire din Economie : Info fiscalitate: proceduri privind TVA
Pagina a fost generata in 0.7424 secunde