Au început lucrările la sistemul de drenare a apelor pe infrastructura feroviară din portul Constanţa

784
Au început lucrările la sistemul de drenare a apelor pe infrastructura feroviară din portul Constanţa - 1-1705404297.jpg

Articole de la același autor

În Portul Constanţa, au început lucrările la sistemul de drenare a apelor de pe platforma CF a grupei B1 - Port Constanţa.

„Din cauza colmatării/deteriorării sistemului de drenare a apelor de suprafaţă de pe platforma CF a grupei B1 - Port Constanţa, excesul de apă şi umiditate determină apariţia unor probleme de instabilitate la terasamentele de cale ferată ale acestor linii. Influenţa asupra liniei de cale ferată este evidenţiată prin deformaţii ale căii în plan transversal şi longitudinal, pentru aducerea liniei în parametri de siguranţă fiind necesare lucrări repetate de rectificare la nivelul şi direcţia căii”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biroul Mass Media din cadrul CFR Infrastructură Constanţa.

Pentru remedierea situaţiei, refacerea sistemului de drenare a platformei CF a fost inclus în Prioritatea 3.

„Executantul, SC Bawi Construction SRL, a început lucrările la sistemul de drenare ce se întinde pe aproximativ patru kilometri. Este vorba de şapte canale de drenaj, cu cămine de colectare a apei, cu conducte aşezate pe pat de nisip şi învelite în membrană geotextilă, în şanţuri special săpate în acest scop.

De asemenea, se va folosi, acolo unde există, vechiul sistem de colectare a apelor din prefabricate de beton, care a fost curăţat, urmând să fie suport pentru noile conducte”, menţionează sursa citată.

Lucrările aferente Priorităţii 3 constau în înlocuirea suprastructurii feroviare pe un număr de şapte linii, totalizând 1,450 km. De asemenea, vor fi înlocuite 14 aparate de cale şi seturile de traverse speciale din lemn la patru aparate de cale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4148 secunde