Autoritatea Navală Română se digitalizează! Servicii specializate pentru navigatori şi agenţi economici

1615

Articole de la același autor

În perioada 2020 - 2023, Autoritatea Navală Română (ANR) a derulat proiectul „Creșterea capacității administrative a Autorității Navale Române pentru reducerea birocrației pentru cetățeni și mediul de afaceri”, proiect derulat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă finanțat din Fondul Social European.


Cu o valoare totală de 5.948.272,59 lei, din care 4.995.589,07 FSE (Fondul Social European), proiectul se încadrează în rândul inițiativelor europene și naționale de digitalizare a serviciilor, în special a serviciilor guvernamentale oferite cetățenilor.
„Având ca obiectiv general creșterea capacitații administrative a ANR pentru susținerea reformelor instituționale prin adoptarea unor măsuri de simplificare a procedurilor în scopul reducerii poverii administrative pentru cetățeni şi mediul de afaceri, proiectul a generat rezultate notabile”, au precizat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi, 3 octombrie, la Hotel Ramada din Mamaia, reprezentanţii ANR.


Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2024, prin intermediul platformei web a Autorității Navale Române, navigatorii, proprietarii de nave sau agenții economici vor putea avea acces la servicii specializate pentru analizarea, emiterea, completarea şi depunerea online a documentelor, fără a mai fi nevoiți să vină la sediile instituției. Inclusiv plata serviciilor se va putea opera de la distanță. 


Cosmin Laurențiu Dumitrache, Director General ANR: "Nu ne mai putem feri de digitalizare, face parte din viața noastră. Prin implementarea acestui proiect, vor fi numaroase avantaje pentru colaboratorii noștri: eficiență, productivitate, economie de timp, o mai bună comunicare și transparență și o viteză mai mare în luarea deciziilor" 


Detaliile tehnice sunt prezentate de Gabriel Bălan, directorul Direcției Tehnice a ANR, manager de proiect.

Este vorba despre o platformă complexă, cu toate serviciile online, disponibilă non-stop. Se vor putea face plăți online.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0597 secunde