ANR: Peste 700 de ambarcaţiuni de agrement, verificate în cadrul campaniei „SOS! Vesta de salvare salvează vieţi”

897
ANR: Peste 700 de ambarcaţiuni de agrement, verificate în cadrul campaniei „SOS! Vesta de salvare salvează vieţi” - 1-1696247073.jpg

Articole de la același autor

Peste 700 de ambarcaţiuni de agrement au fost verificate de Autoritatea Navală Română, conform datelor centralizate de la Căpităniile Zonale din întreaga ţară, la finalul campaniei „SOS! Vesta de salvare salvează vieţi”.

În urma controalelor efectuate în perioada 15 iulie - 15 septembrie, au fost constatate 49 de contravenţii privind regimul transporturilor navale, iar însumat, amenzile se ridică la 112.600 lei. Dintre acestea, 26 de amenzi, în valoare de 85.000 lei, au fost aplicate pe litoral. Personalul ANR i-a sancţionat pe posesorii de ambarcaţiuni de agrement ce nu aveau la bord documentele obligatorii sau acestea erau expirate, nu aveau înscris numele sau numărul de identificare, aşa cum prevede legea, sau care au îmbarcat la bordul navei un număr de persoane mai mare decât cel maxim admis.

La nivelul căpităniilor zonale, au fost verificaţi şi 35 de agenţi economici de transport persoane, dintre care 11 au fost amendaţi cu 31.000 lei. Totodată, din 508 persoane fizice controlate, 36 au acum de plătit, în total, 45.400 lei după ce s-a constatat fie că nu deţineau certificat de conducător de ambarcaţiune de agrement sau se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, fie exploatau în scopuri comerciale nave ce deţineau permis provizoriu de navigaţie pentru probe sau ambarcaţiunile nu aveau înscrise în condiţiile legii numele, numărul de identificare sau portul de înmatriculare.

Din 68 de ambarcaţiuni de pescuit verificate, doar una a fost amendată cu 2.000 lei întrucât nu avea la bord mijloace de stins incendiul corespunzătoare şi nici mijloace de salvare.

În această perioadă, au fost controlate şi 46 de zone de agrement nautic, dintre care 34 de pe litoral, iar acolo unde au fost identificate nereguli, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

„Campania «SOS! Vesta de salvare salvează vieţi» a luat sfârşit, dar obligaţia purtării vestei rămâne o obligaţie pe tot parcursul anului. Toţi cei care sesizează nereguli în ceea ce priveşte purtarea vestei de salvare sunt rugaţi să contacteze căpitănia de port din zona în care se află”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Navale Române. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7478 secunde