ANR achiziționează un sistem modern de urmărire și management al traficului maritim costier

238
ANR achiziționează un sistem modern de urmărire și management al traficului maritim costier - anra2-1676218127.jpg

Articole de la același autor

Proiectul „Sistem de informare și management al traficului maritim costier RO-VTMIS” a ajuns la etapa de achiziții, informează Autoritatea Navală Română. Săptămâna trecută a fost semnat contractul de achiziție a echipamentelor necesare acestui proiect extrem de important pentru siguranța navigației prin monitorizarea și coordonarea traficului în apele naționale navigabile.

Sistemul costier va fi prevăzut cu:

- senzori radar și CCTV care să ofere informații personalului serviciului VTMIS din zone de interes maxim în vederea dirijării traficului maritime;

- senzori meteo pentru cunoașterea cât mai exactă a situației meteorologice din zonele de interes maxim;

- componente de comunicații de voce cu navele, cu funcționalități DSC de-a lungul coastei;

- servere VTMIS cu rol de colectare și integrare a datelor AIS, a imaginii radar, a imaginii video și a informațiilor meteo, pentru afișarea lor pe consola ECDIS și pentru stocarea tuturor datelor de trafic și voce, în vederea reconstituirii situațiilor de trafic dintr-o anumită perioadă;

- modul de SAR-POLUARE, care are atât o componentă de căutare și salvare cât și una de răspuns în cazul unei poluări.

Proiectul RO-VTMIS este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională. În domeniul siguranței vieții omenești pe mare și al protecției mediului marin, la nivelul statelor membre UE care au porturi maritime, acolo unde traficul navelor maritime impune, s-a hotărât crearea unui sistem de management al traficului navelor. Acest sistem trebuie să mențină condiții de siguranță pentru navă și echipaj, condiții de protecție pentru porturi, infrastructura acestora, a apelor naționale și a zonei costiere.

Valoarea totală a proiectului este de 32.672.955,34 lei din care:

27.755.828,05 lei – fonduri europene și 4.898.087,29 lei – contribuția ANR. Perioada de implementare a proiectului este 19 septembrie 2022 - 31 decembrie 2023.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2982 secunde