Banca Mondială este optimistă. Estimează creștere economică în România anul acesta

155
1
Banca Mondială este optimistă. Estimează creștere economică în România anul acesta - bani-1673370210.jpg

Articole de la același autor

Banca Mondială prognozează o creștere de 2,6% a economiei României pentru anul acesta, conform ultimului raport făcut public de instituția financiară internațională. Pentru 2024, Banca Mondială prognozează o expansiune de 4,2% a economiei României, faţă de un avans de 3,9% previzionat în iunie, potrivit Realitatea


Economia românească ar urma să înregistreze în acest an o creştere de 2,6%, a previzionat marţi Banca Mondială, în raportul "Perspective Economice Globale" (Global Economic Prospects).

Estimările sunt mai slabe faţă de cele avansate în iunie, într-un alt raport, când instituţia financiară internaţională arăta că PIB-ul României va creşte cu 3,7% în acest an.

Pentru 2024, Banca Mondială prognozează o expansiune de 4,2% a economiei României, faţă de un avans de 3,9% previzionat în iunie.

În regiunea Europa Centrală, în care este inclusă şi România, Banca Mondială prognozează o creştere a economiei de 1,1% anul acesta şi un avans de 2,7% anul viitor, în timp ce economia mondială ar urma să înregistreze o expansiune de 1,7% în 2023.


Comentează știrea

Doar Ei
11 ianuarie 2023
Erorile neamului

Creștere "coconomica" in "colonie"(nu parfum)! Când doar vinzi fara sa produci, nu ai cum sa crești economia! Doar pe împrumuturi externe!!! Estimarea lui "peste-leu" pentru ajungerea Rromaniccai in primele 20 de "ta-tari" in 2030 este buna pentru papagali!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4289 secunde