Viitorul buget al cercetării științifice va fi mai generos

140
Viitorul buget al cercetării științifice va fi mai generos - viitorulbugetalcercetariistiinti-1669835408.jpg
Sebastian Burduja - ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării - a evidențiat faptul că o serie de țări, printre care Coreea de Sud, Israel, Irlanda, Olanda și SUA, investesc foarte mult în domeniul cercetării și inovării. Referindu-se la România, ministrul s-a arătat optimist în privința viitorului buget al cercetării, afirmând că există susținere din partea Guvernului pentru creșterea acestuia.

Sebastian Burduja a amintit faptul că lucrează împreună cu Banca Mondială la un proiect care vizează restartarea inovării în România. În acest sens, a avut discuții cu Ministerul Justiției și cu Registrul Comerțului pentru a crea un tip de societate care să fie aplicată start-up-urilor inovatoare, după modelul Italiei, care are definit în dreptul comercial o astfel de societate.

Ministrul a afirmat că, printr-o serie de proiecte aflate în derulare la nivelul ministerului, se încurajează întoarcerea acasă a cercetătorilor din diaspora. Printre acestea se numără: programul „Henri Coandă” pentru susținerea tinerilor cercetători români, granturile „Regele Carol I” pentru tinerii cercetători și înființarea unui birou de cooperare pentru inovare în SUA.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2984 secunde