Viitorul buget al cercetării științifice va fi mai generos

273
Viitorul buget al cercetării științifice va fi mai generos - viitorulbugetalcercetariistiinti-1669835408.jpg

Articole de la același autor

Sebastian Burduja - ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării - a evidențiat faptul că o serie de țări, printre care Coreea de Sud, Israel, Irlanda, Olanda și SUA, investesc foarte mult în domeniul cercetării și inovării. Referindu-se la România, ministrul s-a arătat optimist în privința viitorului buget al cercetării, afirmând că există susținere din partea Guvernului pentru creșterea acestuia.

Sebastian Burduja a amintit faptul că lucrează împreună cu Banca Mondială la un proiect care vizează restartarea inovării în România. În acest sens, a avut discuții cu Ministerul Justiției și cu Registrul Comerțului pentru a crea un tip de societate care să fie aplicată start-up-urilor inovatoare, după modelul Italiei, care are definit în dreptul comercial o astfel de societate.

Ministrul a afirmat că, printr-o serie de proiecte aflate în derulare la nivelul ministerului, se încurajează întoarcerea acasă a cercetătorilor din diaspora. Printre acestea se numără: programul „Henri Coandă” pentru susținerea tinerilor cercetători români, granturile „Regele Carol I” pentru tinerii cercetători și înființarea unui birou de cooperare pentru inovare în SUA.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.414 secunde