Constănțenii au luat cu asalt Târgul național TINIMTEX. Hainele din blană și piele sunt marea atracție!

5351

Articole de la același autor

Domnilor, dacă vreți să fiți admirați, iubiți, adorați, adulați, luați-vă de mână prietena, soția sau amanta, duceți-o la Târgul național de blănuri, pielărie, încălțăminte și îmbrăcăminte – TINIMTEX, găzduit de Pavilionul Expozițional din stațiunea Mamaia, și dați-i pe mână portofelul! Lăsați-vă în voia plăcerilor ei mărunte și nu vă mai gândiți la sutele și miile de lei ce se topesc în doi timpi și trei mișcări! Bucurați-vă că în ochii ei răsar stelele fericirii! Asemenea clipe merită orice sacrificiu din partea voastră.



Vedetele târgului


TINIMTEX este cel mai mare eveniment de profil din țară, în domeniul industriei ușoare, iar meritul organizării lui îi revine Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. La această nouă ediție sunt prezenți numeroși producători români, cărora li s-au alăturat și câțiva confrați din Republica Moldova și Grecia.

Constănțenii au prins de veste din timp despre deschiderea târgului, astfel că miercuri, 16 noiembrie 2022, o mulțime de cumpărători a luat cu asalt Pavilionul Expozițional.

Iată-i admirând exponatele din standuri, pipăind articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte și probându-le. Vedetele târgului sunt – fără îndoială - hainele din blană și piele. Sunt atât de frumoase încât doamnele nu rezistă tentației de a deveni stăpânele lor.





Prețuri pentru toate buzunarele

Fiind asaltați de cumpărători, expozanții nu prea mai au timp să discute cu presa. Printre picături, reușesc să le smulg câteva informații. În standul producătorului Passioni Art Colection din Argeș sunt expuse confecții de damă: paltoane, bluze și fuste. Încerc să aflu câteva prețuri, dar reprezentantul firmei este prea ocupat cu clienții pentru a răspunde la întrebări. Alături se află standul producătorului de articole de îmbrăcăminte Kessler din București. Unitatea înființată în 1998 are 30 de lucrători. La acest eveniment are expuse jachete bărbătești și de damă, la prețuri cuprinse între 200 și 500 de lei, hanorace cu 90 de lei și veste cu 80 de lei. Materia primă este adusă din Italia, iar o mare parte din producție este exportată în Germania, Austria și Italia.
 

Iată standul unui producător de confecții din blană și piele, pentru bărbați și dame. Este firma Lăcătuș Elena din Constanța. Managerul Vasile Craco îmi prezintă exponatele: geci din piele, având prețurile cuprinse între 200 și 350 de lei, haine din blană de oaie sau de vulpe, la prețul de 1.000 de lei.
 

Romana Adela Claudia din Târgul Mureș este producător de articole de îmbrăcăminte din piele de oaie. Hainele sale au prețurile cuprinse între 550 și 850 de lei. „Fabrica noastră a fost înființată în anul 2003 și are, în prezent, șase lucrători. Am fost prezenți la mai multe ediții ale TINIMTEX și suntem mulțumiți de volumul vânzărilor și al contractelor încheiate de fiecare dată”, ne-a declarat Roman Otto - managerul unității.



„N-ai vrea să-ți cumpăr o pijama din blană?”

Iată și standul unui producător grec. Sunt expuse haine din blană, cu prețuri variind între 500 și 1.500 de lei.

Un alt producător din Târgu Mureș, firma Lore Vidra, este prezent la târg cu o minunată colecție de haine din blănuri de vizon, vulpe, cincila și linx. Prețurile variază între 2.500 și 5.000 de lei.


Ceva mai încolo se află standul producătorului de îmbrăcăminte din piele pentru dame, bărbați și copii Elinor Pel din Sighișoara, o unitate înființată în 1992, care are zece lucrători. Reprezentantul ei, David Manor, îmi prezintă produsele: „Toate sunt confecționate din piele de miel de foarte bună calitate, importată din Italia. Avem la vânzare scurte cu prețurile cuprinse între 1.000 și 2.200 de lei, pantaloni cu 1.000 de lei, fuste cu 600 – 1.000 de lei și rochii cu 1.200 – 2.000 de lei.”


În timp ce mă plimb printre standuri, trag cu urechea la discuțiile din jur. O doamnă elegantă și frumoasă ca o zeiță se roagă de soțul ei: „Iubitule, mi-ai spus că iarna asta nu vom avea căldură în casă, din cauza lucrărilor ăstora cu termoficarea. Dacă vrei să nu îngheț până la primăvară, cumpără-mi o hăinuță din blană, să o port prin casă.”

Iar o altă domniță, adresându-se însoțitorului ei, îi spuse pe un ton glumeț: „N-ai vrea să-ți cumpăr o pijama din blană?”





Covorul zburător

Înainte de a părăsi clădirea, am dat o raită prin sectorul covoarelor și al carpetelor. Dumnezeule, sunt încântătoare! Or fi având și covoare zburătoare?

O mulțime de femei mișună printre exponate. Le pipăie, le cercetează, le admiră și nu se lasă până nu cumpără un covoraș sau o carpetă. Soții, ascultători, le plătesc și le cară.


Florin Barse – manager zonal mă lămurește: „Suntem reprezentanța din Iași a fabricii Carpeta din Ungheni, Republica Moldova. Unitatea noastră are 500 de lucrători și 10 magazine în România, dar, din păcate, niciunul în Constanța. 60% din producția fabricii este exportată în Germania, SUA, Japonia și Marea Britanie. La târgul din Constanța expunem covoare cu prețuri variind între 360 și 1.000 de lei, carpete cu 60 – 300 de lei și drumuri (cum li se spune aici, în Dobrogea) cu 100 – 330 lei pe metru pătrat.”



Preparate haiducești la grătar și pe jar


La ieșire, atenția îmi este atrasă irezistibil de muzica ce se revărsa din parcarea Pavilionului Expozițional: „De-aș mai duce-o pân’ la toamnă, leliță Ioană; Să beau vin, să mânc pastramă, leliță Ioană!” De pe un afiș uriaș aflu că acolo se vând preparate haiducești la grătar și pe jar.
 

Descopăr că lângă târgul de blănuri, pielărie, încălțăminte și îmbrăcăminte se afla un minunat târg de produse alimentare. Numeroasele standuri cu brânzeturi, mezeluri, cărnuri, legume și fructe atrag o mulțime de cumpărători. Pe grătare sfârâie mititeii și fripturile, iar parfumul lor se ridica până la ceruri, făcându-i pe îngeri și sfinți să înghită în sec.



În timp ce fotografiez minunățiile culinare, aud cum un munte de bărbat se roagă de porumbița lui îmbrăcată într-o superbă haină de blană: „Dragă, eu te-am înțolit după pofta inimii. Acum, e rândul tău să faci cinste cu un mic și-o bere. Nu de alta, dar să nu ți se tocească blănița.”

Stimați cititori, programul de vizitare a târgului este următorul: în perioada 16 – 19 noiembrie, între orele 10 și 19; duminică, 20 noiembrie, de la ora 10 până la 16.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Stire din Economie : S-a deschis Târgul TINIMTEX!
Pagina a fost generata in 0.6436 secunde