Banking, cibernetică, energie. INFO economic

235
Banking, cibernetică, energie. INFO economic - 1-1687772646.jpg
l Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în mai 2023 cu 1,3% faţă de luna anterioară, până la nivelul de 533,975 miliarde lei, iar raportat la aceeaşi perioadă a anului anterior s-au majorat cu 11% (0,3% în termeni reali), informează Banca Naţională a României. Depozitele în lei ale rezidenţilor, cu o pondere de 68,1% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali, au crescut cu 1,7% comparativ cu luna anterioară, depăşind 363,672 miliarde lei. Faţă de luna mai 2022, acestea s-au majorat cu 20,6%.

l Companiile care îşi aliniază cu precizie programele de securitate cibernetică la obiectivele de afaceri au cu 18% mai multe şanse să îşi crească veniturile, cota de piaţă, precum şi cu 26% mai multe şanse de a reduce costul incidentelor, relevă Raportul Accenture State of Cyber Resilience 2023. De asemenea, companiile care se află în fruntea eforturilor în domeniul securităţii cibernetice, botezate „transformatori cibernetici”, sunt mai predispuse să utilizeze furnizorii de servicii gestionate pentru a administra astfel de operaţiuni (40%) faţă de alte companii (24%).

l Rata de renovare energetică ar trebui să se tripleze pentru ca România să se alinieze termenelor directivei europene privind obiectivelor climatice şi energetice, informează Asociaţia pentru Promovarea Eficienţei Energetice în Clădiri. Potrivit sursei citate, sectorul construcţiilor reprezintă aproximativ 8,2% din PIB-ul UE, respectiv 10% din totalul ocupării forţei de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4049 secunde