BNR lansează o nouă monedă aniversară din argint

145
BNR lansează o nouă monedă aniversară din argint - monedadinargintaniversara1copy-1663351200.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 19 septembrie 2022, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 170 de ani de la înființarea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Moneda are greutatea de 31,103 grame și valoarea nominală de 10 lei.

Aversul ei prezintă clădirea rectoratului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2022”. Reversul redă portretul și numele domnitorului Barbu Dimitrie Știrbei, întemeietorul Școlii Naționale de Agricultură de la Pantelimon, precursoarea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, clădirea școlii, inscripțiile „UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA DIN BUCURESTI”, „170 DE ANI” și „1852”, anul întemeierii școlii.

Tirajul maxim este de 5.000 piese, iar prețul de vânzare este de 440 lei, exclusiv TVA. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4107 secunde