BNR, sucursala Constanţa / S-a lansat în circuitul numismatic moneda din argint cu tema Jacques M. Elias

187
BNR, sucursala Constanţa / S-a lansat în circuitul numismatic moneda din argint cu tema Jacques M. Elias - 1-1683533519.jpg

Articole de la același autor

Banca Naţională a României a lansat, luni, 8 mai, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema Jacques M. Elias întemeietorul „Fundaţiei Familiei Menachem H. Elias”.

„Aversul monedei prezintă un detaliu al sediului Academiei Române din Bucureşti, partea superioară a statuii Minervei din faţa clădirii, stema României, inscripţia ROMANIA în arc de cerc, valoarea nominală 10 LEI şi anul de emisiune 2023.

Reversul monedei prezintă portretul, semnătura lui Jacques M. Elias şi inscripţia JACQUES M. ELIAS”, se arată într-un comunicat de presă al BNR.

Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de broşuri de prezentare şi de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 490 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.503 secunde