Burduja: Jocul pe piața energiei regenerabile s-a transformat în speculă cu terenuri

168
Burduja: Jocul pe piața energiei regenerabile s-a transformat în speculă cu terenuri - solar2666770energy-1695305516.jpg
Piața energiei regenerabile este încurcată de speculanți și afaceriști diletanți, susține ministrul energiei, Sebastian Burduja. În opinia sa, nu orice om cu bani poate gestiona o asemenea afacere.


Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect în piaţa de energie regenerabilă, iar specula cu terenuri a devenit un fenomen în România, a afirmat joi ministrul Energiei, Burduja, la un eveniment de specialitate.


Ar trebui făcută puțină curățenie în această afacere. Nu oricine poate gestiona optim acest bussines, ba mai mult poate încurca jucătorii serioși, susține ministrul.


„Sprijin foarte mult ideea de optimizare a pieţei, de curăţenie, în piaţa de regenerabile. Sunt aici investitori serioşi. Ei sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect. Transelectrica este incomodată de cei care nu joacă în mod corect. A devenit un fenomen, în România – şi trebuie să o recunoaştem: specula cu terenuri.


Ploaia de cereri pentru panouri solare sau parcuri de eoliene, îi ține la coadă pe investitorii avizați.


N-avem niciun interes, n-avem nicio cunoştinţă, habar n-avem ce înseamnă un parc solar sau un parc eolian dar, avem nişte bănuţi, de undeva, şi facem o achiziţie, după care vrem să-i înmulţim repede, că suntem creativi.


Ei bine, genul ăsta de fenomen a însemnat întârzierea investitorilor serioşi, pentru că nu au obţinut ATR-uri (Avizul Tehnic de Racordare, n.r.), Transelectrica având datoria să analizeze toate solicitările. A însemnat totodată costuri pentru investitorii serioşi, pentru că s-au trezit în situaţia în care li s-au cerut întăriri de linie şi proiectul lor, pe care chiar intenţionau să îl facă a devenit nerentabil sau mult mai greu rentabil”, a menţionat Sebastian Burduja, la lansarea celui de-al doilea număr al Codului de Bune Practici pentru Energia Regenerabilă, un proiect iniţiat de RPIA în colaborare cu RWEA.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2959 secunde