Calificarea de marinar obținută la CERONAV e valabilă pe Rin

253
Calificarea de marinar obținută la CERONAV e valabilă pe Rin - calificarea-1444840346.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat hotărârea ce reglementează recunoașterea de către Comisia Centrală pentru Navigație pe Rin (CCNR) a valabilității pe Rin a calificării de marinar obținută prin formare profesională în cadrul CERONAV. În baza ei, cei ce urmează stagii de formare profesională, începând cu 2015, nu vor mai fi nevoiți să meargă la instruire în alte state europene pentru a putea naviga pe Rin. 


Un acord administrativ între CCNR și Ministerul Transporturilor din România stabilește recunoașterea reciprocă a calificării de marinar obținută prin calificare profesională. Acordul semnat la Strasbourg, la 4 decembrie 2014, completează Acordul administrativ privind recunoașterea reciprocă a carnetelor de serviciu între cele două instituții. 


Actul normativ reglementează ca CCNR să recunoască valabilitatea pe Rin a calificării de marinar obținută prin formare profesională în cadrul Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), atestată prin certificatul de absolvire a Cursului de calificare de marinar (emis de CERONAV) și prin certificatul de capacitate pentru funcția de marinar fluvial, emis de Autoritatea Navală Română.


Vor fi valide stagiile de formare profesională ale căror cursuri au început din 2015.


Acordul administrativ multilateral pentru recunoașterea reciprocă a carnetelor de serviciu a mai fost semnat între CCNR și organismele competente din țări precum Austria, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia. CERONAV este prima instituție est-europeană care, în baza acestui acord, a întreprins demersurile necesare în vederea acceptării pe Rin a calificării de marinar obținută prin formarea profesională în cadrul său.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Mai 2015
Stire din Economie : La mulți ani CERONAV!
Joi, 28 Mai 2015
Stire din Economie : CERONAV, la ceas aniversar
Pagina a fost generata in 0.5366 secunde