Camera de Comerț din Constanța va sărbători 30 de ani de la reînființare

254
Camera de Comerț din Constanța va sărbători 30 de ani de la reînființare - cameradecomertdinconstantavasarb-1578443173.jpg

Articole de la același autor

De Sfântul Ion, l-am sunat pe Ion Dănuț Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, să-i fac cuvenitele urări de ziua numelui. Alți o sută sau două sute de amici și cunoscuți ai sărbătoritului stăteau la coadă, să-l gratuleze, căci în timp ce discutam cu el, telefonul se agita nervos. Nu m-am lăsat intimidat și am abuzat de ocazie, luându-i un scurt interviu. Ce vreți, sunt ziarist și nu mă pot dezbăra de năravul de a-i "asasina" cu întrebări pe cei ce fac "greșeala" să-mi răspundă la telefon! 


- Domnule Jugănaru, ce și-a propus CCINA să realizeze în anul 2020 sau 20 - 20, cum i se mai spune la români? 
- Printre evenimentele cele mai importante pe care le vom organiza, se numără sărbătorirea a 30 de ani de la reînființarea Camerei de Comerț din Constanța și a 140 de ani de la înființarea primei Camere de Comerț a Dobrogei, cu sediul la Constanța. În prezent, lucrez la o ediție îmbunătățită a monografiei Camerei de Comerț. 


Deci 2020, este sub semnul acestei aniversări, căci nu a fost deloc ușor să reînființăm Camera și să o facem să crească. În acest an, suntem implicați în numeroase proiecte, unele fiind cu finanțare europeană. Vom aveam mult de lucru. 


Bineînțeles, vom continua activitățile generale ale Camerei: târguri, expoziții, cursuri, reuniuni de afaceri, arbitraj comercial, înființări de firme și așa mai departe. 


- Numărul membrilor Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a crescut în 2019? 


- În fiecare an, CCINA are între 60 și 100 de noi membri. Uneori am avut și peste 100. Totodată, avem și pierderi. Sunt firme care se desființează, firme care își mută sediul ori care fuzionează. Rămânem cu un număr de membri în plus, dar nu spectaculos. După cum v-am spus și cu altă ocazie, majoritatea firmelor importante din județul Constanța sunt membri ai CCINA. N-am dus o campanie ca orice firmă, cât de mică, să devină membru al Camerei. Conform legii, calitatea de membru în sistemul cameral nu este obligatorie. S-au înscris doar cei ce au simțit nevoia. Dar asta nu înseamnă că nu ne preocupă să atragem membri noi în fiecare an. 


- Actualii membri ai CCINA sunt satisfăcuți de apartenența la această organizație? 


- Barometrul satisfacției membrilor este faptul că rămân în sistemul cameral și în anul următor, plătindu-și cotizația. Este cel mai corect și exact barometru. De-a lungul existenței CCINA, nu au fost înregistrate retrageri din calitatea de membru pentru că cineva ar fi fost nemulțumit de serviciile acordate de Cameră. O dată sau de două ori pe an, le solicităm membrilor noștri să își spună părerea cu privire la diferite subiecte și le solicităm să facă sugestii privind ceea ce și-ar dori de la CCINA. Dar trebuie să precizăm, activitățile noastre trebuie să se încadreze în limitele legislației privind camerele de comerț. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.4506 secunde