Camera de Comerț și Industrie a României, în centrul relațiilor economice cu Turcia

173

Articole de la același autor

Relațiile economice dintre România și Turcia au fost marcate, în această săptămână, de două evenimente majore, găzduite de Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.


Pe data de 1 aprilie 2015, în prezența președintelui Republicii Turce, Recep Tayyip Erdogan, și a premierului Victor Ponta, a fost semnat Memorandumul de înțelegere între CCIR și Consiliul Relațiilor Economice Externe (DEIK), al cărui scop este dezvoltarea relațiilor economice bilaterale și susținerea investițiilor reciproce. "Sprijinim investițiile româ-nești în Turcia, iar sarcina noastră este să ridicăm toate obstacolele din calea oamenilor de afaceri" - a fost mesajul președintelui Erdogan. Pe 2 aprilie, la CCIR, a avut loc întâlnirea oficială dintre delegația economică a României și cea a Turciei. Mihai Daraban a subliniat importanța extinderii pe noi direcții a relațiilor bilaterale economice și comerciale, cu accent pe sectorul energetic și pe dezvoltarea infrastructurii: "CCIR va continua să acor-de întregul sprijin pentru stimularea investițiilor turce în România și va susține proiectele de interes comun care pot contribui la dezvoltarea bazei logistice și de transport în plan național și regional". 


Nihat Zeybekci, ministrul Economiei din Turcia a propus realizarea unor întâlniri mai frecvente între comu-nitățile de afaceri ale celor două țări, cum ar fi forumurile economice trimestriale, menționând totodată, principalele sectoare de interes în relațiile economice bilaterale: agricultură, transporturi, energie și logistică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4355 secunde