Cum se va desfășura Loteria bonurilor fiscale

329
1
Cum se va desfășura Loteria bonurilor fiscale - cumsevadesfasuraloteria-1428087703.jpg

Articole de la același autor

Ați păstrat bonurile fiscale? Mai este puțin timp până veți vedea dacă aveți bonul câștigător. Pe data de 13 aprilie 2015, a doua zi după Paști, va avea loc tragerea excepțională la Loteria bonurilor fiscale. În joc este un milion de lei, care se va împărți între câștigători sau va fi reportat, dacă nu va exista niciun norocos. 


Cum va fi organizată loteria rezultă din instrucțiunile de aplicare a OG nr.10/2015 și regulamentul de organizare și desfă-șurare a extragerilor, puse în dezbatere publică de Ministerul de Finanțe. Din comisia de organizare și desfășurare a loteriei fac parte câte un delegat al Ministerului Finanțelor Publice, ANAF și Companiei Naționale Loteria Română. Înainte de începerea extragerii, bilele sunt cântărite și verificate din punct de vedere al integrității.


La extragere vor exista: o urnă cu bile de la 1 la 12, aferente lunilor care participă la extragere (minimum două luni); o urnă cu bile de la 1 la 28 (29, 30 sau 31), aferente lunii ieșite câștigătoare, urnă care decide ziua norocoasă; trei boluri cu bile de la 0 la 9, pentru extragerea bilelor corespunzătoare valorii totale a bonului câștigător, valoare care trebuie să fie între 1 leu și 999 lei (nu se iau în considerare subdiviziunile leului). 


Bonurile trebuie să conțină luna, ziua și valoarea rezultate în urma extragerii, pentru a fi declarate câștigătoare. Cei ce dețin astfel de bonuri trebuie să le depună la unitățile teritoriale ale ANAF. Acestea le vor înregistra în aplicația informatică "baza de date privind Loteria bonurilor fiscale". 


Direcția Generală Antifraudă Fiscală, prin direcțiile regionale, va verifica autenticitatea și realitatea tuturor bonurilor fiscale, pe baza elementelor din "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale", verificări urmate de încărcarea rezultatelor în aplicația informatică. Astfel, rezultă lista câștigătorilor, împreună cu datele lor de identificare și contul bancar în care se solicită virarea premiului. 


Instrucțiunile nu lămuresc următorul aspect: ce se întâmplă în cazul în care un contribuabil depune la ANAF un bon fiscal care conține datele câștigătoare, dar la verificarea de către Antifraudă se constată că bonul nu este valabil, întrucât casa de marcat care l-a emis nu era autorizată de ANAF. Se cunoaște că, alături de casele de marcat legale, sunt în exploatare și unele nefiscalizate, lucru cunoscut de ANAF.


În acest caz, cum ar trebui să procedeze contribuabilul de bună credință, care vrea să își încaseze premiul prevăzut de lege? Întrebarea am adresat-o biroului de presă al ANAF încă de pe data de 3 martie 2015, dar până la această oră n-am primit niciun răspuns.


Comentează știrea

rodica
5 aprilie 2015
oferta anului, acum pentru toti!

Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.528 secunde