Protocol de colaborare între CCIR și Ministerul Afacerilor Externe

185
1
Protocol de colaborare între CCIR și Ministerul Afacerilor Externe - protocoldecolaborare-1428087648.jpg

Articole de la același autor

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, au semnat protocolul de colaborare între cele două instituții.


Scopul acestuia este intensificarea dialogului, colaborării și a sprijinului reciproc între cele doua părți pentru a spori eficienta și impactul prestației economice a României în actualul context european și global.


"Având în vedere că diplomația economică intră în prerogativele CCIR încă de acum 150 de ani, am considerat că este necesar să avem acest protocol exclusiv între CCIR și MAE. Vorbim aici despre necesitatea promovării oamenilor de afaceri romani în străinătate, de faptul că avem nevoie de susținerea totală a misiunilor economice ale României în străinătate pentru un mediu de afaceri încă fragil după 25 de ani, cu 520 de societăți cu capital integral românesc cu o cifră de afaceri de peste 20 milioane de euro și 818 societăți cu cifra de afaceri între 10 și 20 de milioane de euro. Sunt societăți care pot fi alături de noi în misiuni economice, mai ales în spațiul extracomunitar, fiindcă aici sunt zone de maxim interes pentru noi, pe care le-am ignorat în ultimii 25 de ani și unde, împreuna cu MAE, putem încerca să recuperam aceste piețe. În acest context, exportul României este de 70% orientat către țările Uniunii Europene, 15% orientat către țările europene non-ue, și ce mai rămâne reprezintă zona overseas", a declarat Mihai Daraban.


Semnarea protocolului întărește statutul CCIR de organizație reprezentativă pentru mediul de afaceri din România, se arată în comunicatul de presă dat publicității.


Comentează știrea

rodica
5 aprilie 2015
oferta anului, acum pentru toti!

Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6282 secunde