Care sunt punctele bune și vulnerabilitățile economiei românești

132

Articole de la același autor

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, la masa rotundă organizată pe tema "Strategia de relansare a pieței de capital", că, din a doua jumătate a anului 2013, România intră într-o fază pozitivă de ciclu economic. 

Varujan Vosganian spune, însă, că trebuie luate câteva măsuri de precauție: "În primul rând, trebuie să vedem care sunt punctele bune și care sunt vulnerabilitățile economiei românești. Punctele bune sunt industria și exporturile. Puncte slabe: consumul și investițiile".

Ministrul mai susține că este nevoie și de o protecție, iar în acest caz trebuie modificat cadrul fiscal: "TVA și contribuțiile trebuie obligatoriu redimensionate până în 2016". În plus, este necesară, de asemenea, o comunicare cu sistemul bancar, care, potrivit lui Varujan Vosganian, "este crispat și nu ajută firmele să iasă din criză".

Un alt lucru important se referă la creșterea comerțului exterior și a relațiilor comerciale ale României în afara UE.

A patra măsură ar fi crearea de resurse proprii de finanțare. "Pe bursă este nevoie de o reglementare consolidată. E nevoie și de o regândire și a parteneriatului cu brokerii și, în general, cu actorii de pe bursă, și poate de o anumită despovărare în ce privește nivelul de

taxare", a afirmat ministrul.

Acesta a precizat că Ministerul Economiei încearcă să aducă la bursă cât mai multe dintre companiile de stat. Vosganian a declarat că există, în momentul actual, companii "care se însănătoșesc și care pot intra pe bursă".

Pe de altă parte, ministrul a mai declarat că este nevoie de un angajament politic pentru ca în 2016 statul să mai dețină participații majoritare doar la unele companii energetice și din domeniul apărării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Economie : Euro s-a oprit din apreciere
Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Economie : Dolarul american se depreciază din nou
Pagina a fost generata in 2.4116 secunde