Cât carburant a vândut Rompetrol în România, anul acesta. Acciza și-a pus amprenta

384
Cât carburant a vândut Rompetrol  în România, anul acesta.  Acciza și-a pus  amprenta - rompetrol-1416327283.jpg

Articole recomandate

Rompetrol Downstream, divizia de retail a KMG International în România, a continuat în trimestrul III optimizarea canalelor de distribuție a carburanților, dar și reducerea costurilor operaționale. De asemenea, un proiect important pentru companie îl reprezintă și alinierea stațiilor de distribuție a carburanților în acord cu noul standard de calitate a rețelei Rompetrol din regiunea Mării Negre. În același timp, compania a dezvoltat politici comerciale mai flexibile, orientate către client.

Până la finele lunii septembrie 2014, compania a modernizat un număr de 66 de stații poziționate pe rute importante, precum și cele care oferă proximitate maximă clienților, urmând ca până la finele anului să ajungă la 90 de unități (valoarea estimată a investiției - peste 18 milioane USD).

În primele nouă luni ale anului, vânzările totale de carburanți în România au atins un nivel de 1,43 milioane tone (benzină, motorină, GPL), în creștere cu circa 8% față de indicatorul consemnat în perioada similară din 2013 (1,32 milioane tone). Pe fondul reducerii consumului la nivelul întregii piețe de profil în trimestrul III, compania a înregistrat în T3 o scădere per ansamblu a volumelor de carburanți comercializați (retail, en-gros, GPL) cu aproximativ 6% față de perioada similară din 2013.

Cumulat pentru primele 9 luni ale anului, cursul de schimb a fost cu 2% mai mic decât anul trecut, cotațiile exprimate în USD au scăzut cu 2,1% la benzină și 2,5% la motorină, efectul coroborat al celor 2 factori fiind scăderea efectivă în lei a cotațiilor cu 4,1% pentru benzină și 4,5% pentru motorină față de aceeași perioadă din 2013. Impactul și cuantumul accizelor în carburanți a eliminat aceste efecte și a determinat ca prețurile medii la benzină și motorină să fie cu 4,7% și 4,1% mai mari decât cele din 2013.

La sfârșitul lunii septembrie 2014, segmentul de distribuție al Rompetrol Downstream cuprindea 746 puncte de comercializare (stații proprii, stații Partener, Rompetrol Express, baze interne de 9 și 20 metri cubi), 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii și 3 stații de îmbuteliere GPL la Constanța, Arad și Bacău.

KMG International operează peste 1.000 de puncte de distribuție a carburanților, sub mărcile Rompetrol și Dyneff, în România, Franța, Spania, Republica Moldova, Georgia și Bulgaria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7643 secunde