Câți angajatori spun că vor face recrutări în următoarele trei luni

205
Câți angajatori spun că vor face recrutări în următoarele trei luni - vreisafacioschimbaredescoperabes-1355215423.jpg

Potrivit unui studiu al grupului cu activități în domeniul resurselor umane ManpowerGroup România, mai puțin de o cincime (17%) dintre angajatorii din România susțin că vor face noi angajări în următoarele trei luni.


"În ciuda crizei economice din Europa, angajatorii români anticipează în continuare oportunități de angajare pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă, în primele trei luni ale anului 2013. Cele mai semnificative creșteri ale activității de angajare, din trimestrul 2 al anului 2008 și până în prezent, se întrevăd în sectorul comerțului cu ridicata și cu amănuntul. Adâncirea crizei datoriilor din Europa impactează în continuare zona de business din România, iar acest lucru s-ar putea transforma într-o încetinire prelungită a dezvoltării economice", a declarat, într-un comunicat, Valentin Petrof, director general al ManpowerGroup România.


Previziunea netă de angajare pentru primul trimestru din 2013 este de 3%, având în vedere că 17% de angajatori care spun că vor crește numărul de angajați în următoarele trei luni, 14% cred că își vor reduce numărul de angajați și 67% anticipează că își vor menține volumul de personal la același nivel. Intențiile de angajare sunt mai mici cu trei puncte procentuale comparativ cu trimestrul anterior și cu cinci puncte față de aceeași perioadă a anului trecut.


Studiul mai arată că cele mai optimiste planuri de angajare vin din rândul companiilor care activează în comerțul cu ridicata și cu amănuntul (36%) și în industria prelucrătoare (21%). În ceea ce privește regiunile în care se vor face cele mai multe angajări, studiul relevă faptul că în regiunea Sud previziunea de angajare este cea mai mare, de 29% și în Nord - Est, unde previziunea este de 20%.


"Acest studiu reflectă intențiile de angajare, dar nu și abilitățile de a acoperi locurile de muncă vacante. Cea mai recentă analiză intitulată «Deficitul de talente» a relevat faptul că 5% dintre angajatorii români au dificultăți în a găsi personalul talentat necesar pentru fiecare poziție deschisă din companie. Situația complexă de pe piața muncii este cauzată de o rată relativ scăzută a șomajului combinată cu o cerere mare de personal calificat. Acesta este unul din motivele pentru care angajatorii au nevoie să facă o analiză asupra forței lor de muncă dintr-o perspectivă pe termen mai lung și să pună accentul pe identificarea de noi surse de personal talentat în mod continuu", a mai explicat Petrof.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3301 secunde