CCIR va semna un memorandum de înțelegere cu Camera de Comerț și Industrie din Uzbekistan

287
CCIR va semna un memorandum de înțelegere cu Camera de Comerț și Industrie din Uzbekistan - fondccirvasemnaunmemorandum-1676825347.jpg

Articole de la același autor

La sfârșitul săptămânii trecute, Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a României - a avut o întrevedere cu Otabek Akbarov - ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Uzbekistanului pentru România. Agenda discuțiilor a cuprins subiecte privind modalitățile de dezvoltare a relațiilor economice și comerciale între comunitățile de afaceri din cele două state.

„CCIR apreciază, în mod deosebit, inițiativa Ambasadei Uzbekistanului în România de a dinamiza și intensifica cooperarea dintre cele două state, atât pe plan comercial, cât și pe plan investițional. De altfel, această inițiativă se corelează perfect cu preocuparea constantă a CCIR, respectiv sprijinirea accesului companiilor românești pe piețele extra-comunitare. În acest context, devin foarte importante semnarea unui memorandum de înțelegere și formarea unei delegații de companii românești care să participe, în luna aprilie a acestui an, la expoziția organizată la Tașkent. Totodată, invităm companiile uzbece să participe la târgurile și expozițiile care se desfășoară de-a lungul anului la Centrul Expozițional Romexpo, în special la târgul internațional INDAGRA, ținând cont și de faptul că mai puțin de 10% dintre fermierii români știu că pot importa îngrășăminte din Uzbekistan”, a declarat Mihai Daraban.

La rândul său, Otabek Akbarov a spus: „Țin să mulțumesc CCIR pentru întreg sprijinul și pentru deschiderea de care a dat dovadă în ceea ce privește solicitarea ambasadei noastre. Eforturile CCIR de a dinamiza schimburile comerciale dintre cele două state se reflectă în cifrele înregistrate la sfârșitul fiecărui an, acestea înscriindu-se pe un trend ascendent. Există un interes real al Uzbekistanului de a extinde cooperarea cu țările non-asiatice, în special cele europene, interes afirmat de foarte multe ori la cel mai înalt nivel, de către președintele țării noastre. Astfel, semnarea unui memorandum de înțelegere între CCIR și Camera de Comerț și Industrie din Uzbekistan reprezintă o prioritate pentru noi, în acest fel oamenii de afaceri din cele două state vor putea comunica și vor face schimb de informații mai ușor.”



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4061 secunde