O cantitate mare de potasiu afectează organismul

149
O cantitate mare de potasiu afectează organismul - potasiu-1676825218.jpg

Articole de la același autor

Poate că ați auzit de potasiu și beneficiile sale pentru recuperarea după mahmureală, dar ce faceți pentru a reduce cantitatea de potasiu din alimente? În acest caz, specialiștii afirmă că este necesar să selectați alimentele sărace în acest element și să le recunoașteți pe cele cu valori mai mari pentru a le da deoparte. În plus, există câteva tehnici culinare de extragere și eliminare a potasiului. Înainte de toate, trebuie să știți că potasiul este un mineral care se găsește într-o mare varietate de alimente. Din acest motiv, la o persoană sănătoasă, deficitul este rar. Este cunoscut și ca electrolit, deoarece ajută la conducerea electricității împreună cu sodiul, calciul și magneziul. Deci, este important, deoarece ajută la menținerea bătăilor inimii, funcției nervoase și contracției musculare. De asemenea, promovează fluxul de nutrienți către celule. Pentru reglarea nivelului său în sânge, rinichii sunt foarte importanți. Dar, când aceste organe se îmbolnăvesc, nu-l mai pot echilibra. De aceea, în bolile de rinichi, este necesară limitarea aportului anumitor alimente care pot crește nivel de potasiu în sânge. Altfel spus, concentrațiile foarte mari pot fi periculoase. Cum se reduce cantitatea de potasiu din alimente? El se găsește în cantități notabile în fructele și legumele proaspete, nefierte. Pe lista alimentelor cu conținut scăzut de potasiu se află perele, piersicile, ananasul, pepenii verzi, mugurii de lucernă, varza, conopida, morcovul fiert, porumbul proaspăt sau congelat, castraveții și vinetele etc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3052 secunde