Ce spun experții FMI, după întrevederea cu premierul Marcel Ciolacu: „Eliminați facilitățile fiscale”

427
Ce spun experții FMI, după întrevederea cu premierul Marcel Ciolacu: „Eliminați facilitățile fiscale” - ciolacu-fmi-1696423410.jpg

Articole de la același autor

Miercuri, după ce delegația FMI condusă de Jan Kees Martijn a discutat cu premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria, reprezentanții Fondului au susținut o conferință la sediul BNR. Aici, șeful misiunii a spus că „actualul deficit bugetar al României rămâne mare, dar este în scădere”.

„Pachetul de măsuri fiscale este bun, dar trebuie îmbunătățit”, a fost declarația șefului misiunii pentru România, Jan Kees Martijn.

Delegația FMI a fost prezentă la București în perioada 25 septembrie – 4 octombrie, în vederea realizării analizei anuale ale politicilor economice din țara noastră.

Noul pachet fiscal va îmbunătăți situația pentru 2024 în privința controlului deficitului bugetar care să se mențină în 3% din PIB. Ținta nu va putea fi atinsă în 2024, a declarat șeful FMI pentru România.
Oficialii FMI au punctat și faptul că inflația din țara noastră este în scădere, dar acest lucru nu trebuie să ducă la o relaxare fiscală. De asemenea, FMI a cerut Executivului de la București să lucreze mai mult pentru a elimina facilitățile fiscale.

Totodată, FMI a cerut renunțarea la cota diferențiată de TVA și recomandă Guvernului să i-a în calcul introducerea cotei unice. De asemenea, reprezentanții Fondului recomandă și reducerea pragului de impozitare pentru IMM-uri, care spun aceștia, va pune presiune pe firmele cu marjă mică de profit.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.251 secunde