Ce trebuie sa știm când călătorim în UE

562
Direcția generală de comu-nicare a Comisiei Europene a elaborat un set de informații utile pentru turiștii comunitari. Pentru a veni în sprijinul cititorilor noștri care își vor petrece vacanța într-una din destinațiile turistice din UE, vom prezenta câteva dintre acestea.

Numerar și cărți de credit
Datorită normelor comunitare, pentru retragerea de euro de la un automat bancar se aplică aceeași taxă pe întregul teritoriu UE, taxă echivalentă celei aplicabile în România atunci când retrageți bani de la un automat bancar care nu aparține băncii dumneavoastră. Taxa de tranzacție pentru plățile în euro cu un card de debit sau de credit în UE este aceeași cu cea din România. Desigur, aceste taxe pot fi diferite de la o bancă la alta.

Cumpărăturile
Cantitatea de mărfuri pe care o puteți cumpăra și lua cu dumneavoastră când călătoriți în interiorul Uniunii Europene nu este limitată, atât timp cât cumpărăturile sunt pentru uz personal și nu în scopuri comerciale. Taxele (TVA și accize) sunt incluse în prețul pe care îl achitați și nu mai pot fi impu-tate într-o altă țară din UE.

Tutun și alcool
Pentru a determina dacă tutunul și alcoolul sunt pentru uz personal, fiecare țară poate stabili niveluri indicative. Cu alte cuvinte, dacă transportați o cantitate mai mare din aceste bunuri, este posibil să vi se ceară să dovediți că sunt destinate uzului personal și să justificați achiziționarea lor. Aceste niveluri indicative nu pot fi mai mici de: 800 de țigarete, 10 litri de băuturi spirtoase, 20 de litri de vin alcoolizat (precum porto sau sherry), 90 de litri de vin (din care cel mult 60 de litri de vin spumos), 110 litri de bere.
Pentru o perioadă limitată, Danemarca, Germania, Suedia, Ungaria și Marea Britanie impun restricții de 200 de țigarete pentru călătorii din Bulgaria și România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3064 secunde