La Mangalia

Centru de formare profesională sindicală, cu finanțare europeană

853
Centru de formare profesională sindicală, cu finanțare europeană - 370d34b34e8d8fdcc90339194883a109.jpg
Sindicatele reușesc să atragă tot mai multe fonduri europene. Până în prezent, cea mai importantă finanțare - 14.093.490,46 lei de la Fondul Social European - a fost obținută de Blocul Național Sindical, pentru proiectul "Acces la fondurile structurale pentru partenerii sociali".
Sindicatul Liber "Navalistul", din Mangalia, a reușit să obțină o cofinanțare de 1.665.070 lei, din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, pentru proiectul "Centru de formare profesională pentru armonizarea cererii cu oferta pe piața forței de muncă". Suma reprezintă 98% din valoarea proiectului, diferența de 2% fiind asigurată de sindicat.
Centrul este situat în spațiul închiriat la Grupul Școlar Industrial "Ion Bănescu", din Mangalia, dotările moderne fiind asigurate din finanțarea comunitară. Într-o primă fază, în cadrul lui vor fi organizate cursuri de perfecționare în meseria de "delegat sindical de întreprindere", recunoscută oficial și inclusă în nomenclatorul de meserii, a declarat Marin Florian, liderul sindicatului. Potrivit acestuia: "Misiunea unui astfel de profesionist este să atragă cât mai mulți lucrători în mișcarea sindicală, să inițieze sindicate acolo unde nu sunt încă organizate".
Centrul va realiza cursuri pentru 50 de membri de sindicat și un seminar de bune practici europene pentru 70 de persoane din mediul sindical, al organizațiilor non-guvernamentale și al instituțiilor publice.
În cadrul cursurilor, pe lângă disciplinele specifice meseriei de delegat sindical de în-treprindere, vor fi incluse module de limba engleză, de negociere colectivă și de operare PC. Diplomele eliberate absolvenților sunt recunoscute la nivel național.
După finalizarea acestui proiect, cu destinație strict sindicală, se va continua cu un altul (tot cu finanțare europeană), pentru pre-gătirea forței de muncă în meseriile cerute pe piață: tubulator, sudor, lăcătuș, electrician etc.
"Prin realizarea acestui obiectiv, demonstrăm că mișcarea sindicală nu este preocupată doar de negocierea contractelor colective de muncă, a salariilor și condițiilor de lucru, ci și de creșterea pregătirii profesionale a membrilor de sindicat" - a declarat Marin Florian, cu prilejul conferinței de prezentare a proiectului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4782 secunde