CERONAV concurează cu Parisul pe piața training-ului pentru personalul off-shore

1798
7
Un elicopter care transporta personal la o platformă petrolieră s-a prăbușit în apele Mării Negre. Comandatul aeronavei a dat ordinul de începere a operațiunii de salvare. Barca gonflabilă din dotarea aparatului de zbor a fost lansată la apă. Rând pe rând, pasagerii elicopterului au fost transferați în siguranță ea. Ultimul care a părăsit elicopterul ce se scufunda a fost comandantul. 


Operațiunea de salvare descrisă mai sus este parte a unui exercițiu din cadrul cursurilor HUET (Helicopter Underwater Escape Training) și F-HUET, organizate de Centrul Ro-mân pentru Pregătirea și Perfec-ționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV. Ea a avut loc în bazinul complexului de instruire și antrenament, de pe malul lacului Siutghiol, cu prilejul festivității de inaugurare a cursurilor pentru per-sonalul offshore: OPITO, BOSIET, FOET, HUET și F-HUET.

La eveniment au participat Valen-tin Preda, secretar de stat în Minis-terul Transporturilor și Infrastructurii, parlamentari și numeroși invitați.

Cu acest prilej, Ovidiu Cupșa, directorul general al CERONAV, a prezentat proiectele și realizările instituției. Dintr-un centru național de training, CERONAV se va transforma într-unul internațional și va exporta servicii de instruire. Odată cu lansarea cursurilor pentru personalul off-shore, instituția a devenit un centru regional pentru pregătirea echipajelor de pe platformele petroliere, numărându-se printre cele mai moderne din lume, în acest domeniu. Primul contract de colaborare a fost semnat cu compania Grup Servicii Petroliere și Academia Navală "Mircea cel Bătrân".

2012 este cel mai bun an financiar din istoria CERONAV, veniturile realizate fiind cu 5,12% mai mari decât în 2011, a declarat Cupșa. Aceasta îndreptățește instituția să majoreze fondul de salarii cu 20%, în 2013, să acorde prime de Paști, Crăciun și Sfânta Maria, o primă de vacanță de 2.500 de lei, o primă de 2%, pentru performanță.

Pentru creșterea atractivității pe piață, în sistemul de tarifare a fost introdusă o grilă de discount-uri de

2 - 10%, în funcție de numărul cursanților aduși de agențiile de crewing. Va fi construit un nou sediu pentru filiala din Galați, va fi înființată o filială la București și va începe construcția hotelului CERONAV, pentru a le oferi cursanților o gamă mai largă de servicii.

Secretarul de stat Valentin Preda a subliniat importanța lansării cursurilor off-shore de la CERONAV, în contextul dezvoltării extracției de petrol și gaze în zona Mării Negre și a Mării Caspice, exprimându-și convingerea că instituția va fi un centru regional de pregătire.

Prezent la festivitate, fostul director al Autorității Navale Române, Constantin Matei, a ținut să menționeze că, până de curând, românii erau nevoiți să meargă la Paris sau la Southampton, pentru training în domeniul off-shore. Așa s-a întâmplat și în cazul celor 100 de angajați din firma sa. Aceasta execută lucrări în Congo și Nigeria, în sectorul petrolier, pentru corporația Chevron. Față de centrele de pregătire din străinătate, tarifele CERONAV pentru sectorul off-shore sunt cu 50% mai mici.

În cadrul festivității de ieri a fost semnat contractul pentru construcția centrului de instruire de la Galați.



Comentează știrea

constanteanul marinar
6 decembrie 2012
felicitari

ovidiu, felicitari si la mai multe...bravo... sunt sigur ca va fi spus, anul viitor in decembrie, la aniversarea primului an... "CERONAV - brand 100% romanesc: relaizat de romani exceptionali pentru personal exceptional"... poti folosi cuvintele... nu sunt inca sub copyright! te imbratisez! inca o data, felicitari tie si echipei pe care o conduci!

un cetatean nervos
8 decembrie 2012
Ceronav off shore

Ceronav concureaza cu Tuzla care a construit si autorizat o facilitate similara in urma cu doi ani cu credit de la stat . Este straniu ca statul roman a simtit nevoia sa finanteze acest proiect si sa faca concurenta pe bani publici unei intreprinderi private . Din cate stiu statul a chetuit triplu si a venit pe piata cu pretul la jumatate fata de cei de la Tuzla . O adevarata investitie tinand seama ca cea mai apropiata scoala Bosiet este in Polonia ( una singura pentru ca statul Polonez nu s-a gandint sa faca concurenta propriilor intreprinzatori )

in numele dreptattii
10 decembrie 2012
Aberatii jurnalistice

Buna dimineata, domnule ziarist, Inainte de a scrie acest articol v-ati documentat? Daca ati fi facut-o, ati fi observat ca finantarea Ceronav nu este deloc un lucru de lauda. Acest centru a primit un AJUTOR DE STAT, in conditiile in care minima etica a acordarii acestor ajutoare (bani din buzunarul nostru, al contribuabililor), cere ca acestea sa fie acordate EXCLUSIV acolo unde PIATA NU POATE FURNIZA acel serviciu, unde nu exista o intreprindere care, in condiiile econimiei de piata, sa furnizeze acel serviciu. Ati fi observat deja ca un astfel de Centru exista deja, niste privati au facut credite serioase si au muncit cu adevarat sa il poata construi si furnizeaza acest serviciu in conditii superioare calitativ ! Laudam Ceronav pentru faptul ca a risipit banii din buzunarul contribuiabililor? Si ca statul roman isi bate joc de investitorii privati? chiar vi se pare normal? Va invit sa reflectati si sa va documentati !

george
10 decembrie 2012
Am firma si regret. Mai bine ramaneam la stat.

Asa e in Romania: unii se imbogatesc facand afaceri cu statul, altii platesc la stat de se usuca. Si Consiliul Concurentei doarme linistit. Macar sa nu mai pretindem ca traim intr-o economie de piata...

Dan
10 decembrie 2012
hahahahah !

hahahah ! foarte tare ! deci am finantat cu totii prima de vacanta de 2500 ron ! ei, da, felicitari pentru performanta ! este tipica institutiilor de stat ! Iar cursantii, daca mergeau la Paris, probabil ca mergeau la shopping, ca pentru cursuri, puteau merge pana la Tuzla, ca sunt doar 23 de km si au acreditare OPITO de vreo 2 ani !

Radu
10 decembrie 2012
Uite-asa o afacere mi-as face si eu !

Genial planul de afaceri: statul iti da bani pentru facilitate (desigur, mult mai mult decat face) si tu furnizezi un serviciu pe nimic. De unde rezulta "megaprofitabilitate". Ce conteaza ca e platita de noi, fraierii, astia cu impozitele ??? Uite-asa o afacere mi-as face si eu !

Mitica
11 decembrie 2012
La piscina !

Daca imi da statul bani sa-mi fac piscina, imi aduc toti colegii navigatori sa se scalde la mine gratis. Mai ceva ca la Paris !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.311 secunde