Tragedie în Marea Neagră

964
În timpul furtunii din data de 4 decembrie, cargoul Volvo-Balt 199 s-a scufundat în Marea Neagră, la 18 mile marine sud-est de Istanbul. Nava era încărcată cu cărbune și s-a răsturnat înainte de a dispărea în apele mării. La bord se aflau 11 navigatori din Ucraina și unul din Rusia. 

EPIRB, un aparat electronic de la bordul navei care se activează automat și transmite, către o rețea de sateliți, un semnal radio cu datele de înregistrare a navei și poziția ei, a fost activat. Imediat, autoritățile din Turcia au trimis un elicopter și ambarcațiuni de salvare, iar tuturor navelor din zonă li s-a cerut să participe la acțiunea de căutare și salvare. 

Potrivit primelor informații, cinci dintre membrii echipajului au fost găsiți și s-a recuperat și corpul neînsuflețit al unuia dintre marinari. Ceilalți au fost dați dispăruți. Una dintre bărcile de salvare a fost izbită de un dig, în portul Sile, în după-amiaza zilei de 4 decembrie. La bord se aflau cinci marinari salvați. S-a raportat că trei dintre ei au fost dați dispăruți, iar doi s-au înecat.

Cargoul Volvo-Balt 199 era o navă fluvio-maritimă cu capacitatea de 3.499 tdw, construită în 1976 și înmatriculată sub pavilion Saint Kitts and Nevis. Managerul este o firmă din Ucraina. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Și-a ucis concubinul, pe motiv de… sex!
Pagina a fost generata in 0.3552 secunde