CFR Marfă va fi privatizată într-o jumătate de an

262
CFR Marfă va fi privatizată într-o jumătate de an - cfrmarfa-1358876305.jpg
Relu Fenechiu, ministrul transporturilor, a avut, ieri, o întâlnire cu delegația FMI, Băncii Mondiale și Comisiei Europene. El a declarat că au fost discutate stadiul angajamentelor ministerului și obiectivele instituției privind creșterea gradului de atragere a fondurilor europene și restructurarea companiilor cu pierderi din subordine.

Prioritatea numărul 1 o reprezintă privatizarea CFR Marfă, a spus ministrul. Ea va începe din februarie și nu va dura mai mult de șase luni. Statul va ceda 51% din acțiunile companiei. Se are în vedere ca, în câțiva ani, din vânzarea restului de 49% din acțiuni, statul să obțină un câștig considerabil, a afirmat Fenechiu.

În prezent nu există un angajament cu FMI privind privatizarea CFR Călători, iar în cazul Tarom este în derulare elaborarea strategiei de privatizare și ar putea fi vândut un pachet de peste 20% din acțiuni.

Fenechiu a adăugat că, fără să i se solicite, a propus un termen de 90 de zile pentru numirea managerilor privați la toate companiile din subordinea instituției pe care o conduce, iar în circa trei săptămâni vor fi numiți manageri profesioniști la CFR Marfă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Ianuarie 2013
Stire din Fun : Glume despre întârzierile CFR
Pagina a fost generata in 0.4123 secunde