Interviu

Cine l-a săpat pe comandantul de cursă lungă Mihai Andrei, fostul director general al ANR? (I)

3162
7
Cine l-a săpat pe comandantul de cursă lungă Mihai Andrei, fostul director general al ANR? (I) - cinelasapatpemihaiandrei-1397577299.jpg

Articole de la același autor

După cum v-am informat în ediția de ieri a ziarului "Cuget Liber", clc. Mihai Andrei a fost demis din funcția de director general al Autorității Navale Române, după șapte luni și zece zile de la numire. La aflarea știrii, au și apărut regretele pentru faptul că instituția pierde un profesionist. 


Într-adevăr, Mihai Andrei este un specialist polivalent, cu un CV bogat în shipping-ul românesc.  A navigat mulți ani, a fost căpitan șef al Căpităniei Portului Constanța, director al companiei de crewing "V.Ships Manpower", director general al Companiei de Navigație Maritimă "Petromin" și director de studii în cadrul CERONAV.


La preluarea "cârmei" ANR, avea mai multe proiecte în beneficiul instituției și al shipping-ului românesc. După cum veți vedea în interviul de mai jos, Mihai Andrei a reușit să stârnească adversități și, în cele din urmă, a fost debarcat din funcție. 


- Domnule Mihai Andrei, care este istoria demiterii dvs.?
- Nu are nicio istorie, nicio motivație, nimic. Luni, 14 aprilie 2014, în jurul prânzului, eram la Ministerul Transporturilor, unde participasem la o ședință. Tocmai plecasem la secția ANR din București, când, pe drum, m-a sunat secretara de la Constanța și mi-a spus: "Domnule director, a venit ordinul…" Am întrebat: "Care ordin?" "Ordinul 441". I-am cerut: "Spune-mi esența!" "Păi, se eli-berează din funcție domnul Mihai Andrei, de la ANR, începând cu data de 14 aprilie. Serviciul juridic va duce la îndeplinire ordinul." Atât, sec. Fără să se numească un înlocuitor, fără să fie însoțit de un al doilea ordin care să îl numească, fără o motivare. Eram în sediul ministerului, puteam să fiu chemat să mi se spună: "Nu mai avem nevoie de serviciile tale. Politic ai fost pus prin ordin de ministru, prin ordin de ministru pleci." Accept jocul pentru că am intrat în el. Dar uite că nu mi s-a spus nimic. Am început să dau telefoane în mi-nister. Nimeni nu știa nimic. Ordinul purta semnătura ministrului Dan Șova. După cum vedeți, demiterea mea nu are istorie. 


- N-ați avut vreun semnal că vi se pregătește ceva? 
- Pe 7 și 10 aprilie avusesem șe-dințe la minister, unde mă întâlnisem cu domnul ministru. Nu părea să aibă ceva cu mine.


- Nu v-a reproșat nimic pe linie profesională sau măcar că nu-i place de mustața dvs.?
- Nu mi-a spus niciodată nimic, nici măcar că nu port bască. Bănuiesc că este vorba de niște presiuni politice. I-or fi spus unii: "Ăsta cam deranjează pe-acolo. Nu-i de acord să ne dea nouă toate facilitățile pe care le vrem. Are idei…"


- În cele șapte luni cât ați fost la conducerea ANR, s-au făcut presiuni, asupra dvs.?
- Au fost intervenții. Spre exemplu: m-am arătat indignat că în ANR personalul de specialitate are salarii foarte mici, în timp ce "șoarecii de birou", care nu fac nimic, au salarii de 6.000 - 7.000 de lei. În plus se bagă în toate proiectele europene și ciupesc de peste tot. Într-un serviciu, o persoană participă la trei sau patru proiecte, iar ceilalți cinci - șase de sub ea, la niciunul. Eu n-am vrut să intru în aceste proiecte; am vrut să fie distribuite în toată instituția. Proiectele europene au un specific: se plătesc cu ora. Dar sunt făcute în timpul programului, pentru care funcționarul primește un salariu. Totodată, acesta se pontează în proiect cu un număr de ore de muncă. În fiecare lună, respectivul adună 20 până la 40 de ore pe proiect. 


- Este normal să faci două job-uri în același timp și să fii plătit pentru ambele?
- Nu este normal. De altfel, eu le-am cerut să lucreze la proiecte și să se ponteze după programul de muncă.


- Cât se câștigă la proiectele europene?
- Echivalentul a 21 euro pe oră. Într-o lună, circa 800 euro. Cei ce lucrează la programe au și salarii mari.


- Înseamnă că i-ați cam deranjat pe funcționarii aceștia, dacă le-ați cerut să împartă proiectele cu ceilalți. 
- N-a fost doar asta. Am vrut să facem niște investiții, dar trebuie să spun că și de la PNL am avut numai tălpi. Eu am plecat de la ideea că ANR trebuie să cheltuiască banii cu folos, să rămână ceva în urmă.
(Va urma)


Comentează știrea

jimi
16 aprilie 2014
MINCIUNI !!!

Numai minciuni ! RUSINE !!! Si ce limbaj "elevat" ! Nu ai pic de demnitate si de onoare !!! Ai fost schimbat pentru ca nu ai respectat legile . Cu mana ta ti-ai facut-o !

Cucu
16 aprilie 2014
Despre ANR

Daca nu vii cu argumente , ai vorbit degeaba ! Asa fac toti . Arunca cu vorbe ...... fara argumente .Vrei sa fii credibil ?

Răspuns la: MINCIUNI !!!
Adăugat de : jimi, 16 aprilie 2014
Numai minciuni ! RUSINE !!! Si ce limbaj "elevat" ! Nu ai pic de demnitate si de onoare !!! Ai fost schimbat pentru ca nu ai respectat legile . Cu...
Cucu bau
16 aprilie 2014
Pt 2

Ce e chestia cu credibilitatea ? Da ' pe Andrei il crezi, ba, cucule ? De unde stii ca ce zice e si adevarat ? Tu ai auzit de secretul de serviciu ? Acum ca l-au dat jos, mananca rahat in presa ? Se da lovit ca l-au lucrat pnl-istii ? Pai nu ei l-au pus ? Daca era bun ramanea. Da' asa a facut si Sagau dupa ce l-au dat jos - a improscat cu noroi ca n-a fost in stare sa accepte realitatea.

AFACEREA TA
16 aprilie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

AFACEREA TA
16 aprilie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

AFACEREA TA
16 aprilie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

@jimi
16 aprilie 2014
NU MINTE

esti jimi bagat in 7000 de proiecte ? are dreptate omul,dar sa spuna tot adevarul : au intrat in proiecte si unii "protejati"....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5859 secunde