Cine și ce jocuri face în jurul programului Rabla?

681
Cine și ce jocuri face în jurul programului Rabla? - vmbluxsonormasinioperatiunearabl-1317580124.jpg

21 noiembrie este ultima zi în care colectorii validați de Administrația Fondului Mediului să par-ticipe la Programul de stimulare a înnoirii parcului auto național pentru anul 2011 pot elibera tichete valorice. Așadar, până la acea dată ar trebui, în principiu, să fie casate în jur de 120.000 de mașini, atât cât au "previzionat" reprezentanții Ministerului Mediu-lui și Pădurilor chiar în urmă cu câteva zile.
Fără alte 120.000 de rable pe șosele din România ori pe trotuare, în garaje și parcări, sună destul de bine, mai ales că și în 2010 numărul oficial al mașinilor casate, mai vechi de zece ani, a fost de aproximativ 190.000. Întrebarea este alta: cât de reale sau realiste sunt aceste cifre? Dacă am lua județul Constanța ca un pion de referință în aceste calcule, având în vedere că se numără printre cele mai mari județe din țară, și care ar trebui să fie, în principiu, un "jucător" important, atunci par să fie cel puțin ciudate. Totuși, să spunem că doar constănțenii nu au fost și nu sunt prea interesați de acest program.

Datele puse la dispoziția Cuget Liber de Administrația Fondului Mediului (AFM) arată că, de la demararea Rablei din acest an au fost casate, la punctele din Mangalia, Ovidiu, Năvodari și Constanța, 766 de mașini. Așadar, temerea colectorilor constănțeni, care spuneau în martie, înainte de debutul programului, că nu vor reuși să atingă nici măcar jumătate din numărul autoturismele vechi casate în 2010, s-a adeverit.
Potrivit președintelui AFM, Gheorghe Popescu, în cadrul programului de stimulare a înnoirii parcului auto național, situația autovehiculelor casate la nivelul fiecărui colector de pe raza județului Constanța, se prezintă astfel: Recycling Mat SRL (Mangalia): 87 autovehicule casate, Recsal SRL (Ovidiu): 152 autovehicule casate, Resort Metal SRL (Năvodari): 77 autovehicule casate, VMB Lux - Sonor SRL (Constanța): 450 autovehicule casate. În concluzie, peste 1.300 de constănțeni ar trebui să dea buluc, în aceste ultime săptămâni, pentru a-și casa mașinile și pune astfel mâna pe un voucher de 3.800 lei, lucru puțin probabil însă.
Administrația Fondului pentru Mediu a distribuit colectorilor din județul Constanța 2.112 tichete valorice, din care două pentru persoane juridice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3774 secunde