Mașinile ar putea fi ridicate numai ca măsură excepțională

451
Mașinile ar putea fi ridicate numai ca măsură excepțională - ridicaremasinapeplatforma2e58be5-1317314211.jpg
Mașinile ar putea fi ridicate numai ca măsură excepțională, când obturează traficul sau constituie obstacol pentru cir-culație, iar toate sumele înca-sate în urma acestor acțiuni devin venituri la bugetele locale, fiind interzisă solicitarea lor de firme private, potrivit unei inițiative legislative.
Propunerea legislativă pri-vind ridicarea și depozitarea vehiculelor staționate neregulamentar se află, în prezent, în consultare publică la Senat.
Conform inițiativei, ridicarea și depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate să fie o măsură excepțională, luată numai dacă mașinile sunt parcate astfel încât constituie un obstacol pentru circulație, obturează traficul rutier sau accesul în instituțiile publice. Parcarea neregulamentară în altă situație se va sancționa numai cu amendă.
Legea reglementează modul în care vehiculele staționate neregulamentar, potrivit Codu-lui rutier, pot fi ridicate și de-pozitate de către administrațiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.
Potrivit proiectului, perioada maximă de depozitare ar urma să fie de șase luni, după care proprietarul "va fi somat în scris despre valorificarea vehiculului".
"În cazul în care, deși parcat într-un spațiu public amenajat, vehiculul staționează o perioadă mai mare de șapte zile calen-daristice, fără a fi mișcat, acest spațiu se consideră abuziv ocupat, vehiculul urmând a fi ridicat, transportat și depozitat", a se mai arată în proiectul de act normativ.
În inițiativă se mai prevede ca sumele încasate ca urmare a ridicării și depozitării mașinilor să constituie venituri la bugetele locale și să fie folosite pentru amenajarea locurilor de parcare și pentru achiziționarea de utilaje speciale pentru ridicarea și depozitarea vehiculelor parcate regulamentar.
Proiectul urmează să fie dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3145 secunde