Cine va da alarma în cazul șocurilor financiar-bancare

110
Cine va da alarma în cazul șocurilor financiar-bancare - cinevadaalarma-1392219757.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor Publice a pus în dezbatere publică proiectul de OUG privind supravegherea macroprudențială a sistemului financiar național. Actul normativ prevede înființarea Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială, o structură de cooperare inter-instituțională, fără personalitate juridică. 


Obiectivul fundamental al noului organism este acela de a contribui la salvgardarea stabilității financiare, inclusiv prin consolidarea capacității sistemului financiar de a rezista șocurilor și prin diminuarea acumulării de riscuri sistemice, asigurând pe această cale o contribuție sustenabilă a sectorului financiar la creșterea economică.
În îndeplinirea obiectivului fundamental, CNSM și membrii consiliului său general nu solicită și nu accepta instrucțiuni din partea niciunei autorități, instituții sau organism public ori privat.
Printre altele, CNSM va emite recomandări și avertizări în vederea prevenirii sau diminuării riscurilor sistemice la adresa stabilității sistemului financiar național. 
Din consiliul general fac parte: guvernatorul, prim-viceguvernatorul, cei doi viceguvernatori și economistul șef ai BNR; președintele și prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară; doi reprezentanți ai guvernului desemnați de primul-ministru. Directorul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar participă la lucrările consiliului general, fără drept de vot.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3877 secunde