Cine vine la cârma administrației portuare?

2084
Cine vine la cârma administrației portuare? - apc-1337760898.jpg

Pe data de 23 mai 2012, acționarii Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța se reunesc în ședință extraordinară, la Ministerul Transporturilor. Pe ordinea de zi se află mai multe puncte, printre care: aprobarea bilanțului financiar pe 2011, a repartizării profitului, descărcarea de gestiune a administratorilor și directorilor pentru anul 2011 și trimestrul I 2012.
Potrivit unor surse, la punctul "diverse" ar putea avea loc alege-rea președintelui consiliului de administrație, în locul demisionarului Andrei Popa, și a unui administrator, în locul lui Valentin Preda, care s-a retras în urma promovării în funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Este cert faptul că președinția consiliului va reveni persoanei propuse de minister, în calitate de acționar majoritar. În prezent, interimatul funcției este deținut de administratorul Ioniță Profir.
Cel de al doilea post de administrator vacant va fi ocupat de persoana propusă de Consiliul Municipal Constanța, care deține 20% din acțiunile companiei.

În aceeași zi, consiliul de administrație se va reuni în noua componență. Există așteptări ca în respectiva ședință să fie numită noua conducere executivă, dar sindicatele exclud o asemenea posibilitate.
"Noi am cerut ca directorul general al CNAPMC să fie numit de ministrul transporturilor, conform hotărârii de guvern prin care a fost înființată compania. Una dintre revendicările greviștilor din administrația portuară a fost să se revină la vechiul statut, care este conform cu respectiva hotărâre de guvern. Secretarul de stat Valentin Preda a dat asigurări că revendicarea va fi satisfăcută. Ca urmare, nu credem că, în ședința din 23 mai, consiliul de administrație va numi un nou director general" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Petre Costel, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare.
Indiferent dacă se vor consuma astăzi sau mai târziu, alegerile și numirile de la CNAPMC sunt sub semnul algoritmului politic. Se cunoaște, deja, că în urma împărțirii făcute pe plan local, conducerea ei revine social-democraților. La bursa zvonurilor sunt vehiculate mai multe nume privind viitorul director general al companiei, dar informațiile sunt puțin credibile. Propunerile PSD Constanța vor trebui să fie acceptate și de Ovidiu Ioan Silaghi, ministrul transporturilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8573 secunde