Comisioanele pentru cardurile bancare vor fi reduse până la vară

104
Comisioanele pentru cardurile bancare vor fi reduse până la vară - comisioanele-1395766604.jpg

Articole de la același autor

Potrivit proiectului de lege pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăți în numerar și pentru modificarea și completarea OUG nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, aflat în dezbatere publică, posesorii de carduri bancare vor plăti comisioane mai mici când extrag bani de la ATM-urile altor bănci decât cele în care își au depunerile. În prezent, acestea variază între 0,5% + 2,50 lei și 1,5%. Conform proiectului de lege, comisioanele interbancare nu vor putea fi mai mari de 0,2% din valoarea fiecărei operațiuni efectuate prin utilizarea cardurilor de debit și de 0,3% din valoarea fiecărei operațiuni efectuate prin utilizarea cardurilor de credit.


Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, consideră că actualele comisioanele de utilizare a cardurilor bancare sunt excesive, iar plafonarea lor s-ar putea face mai devreme în România decât la nivel UE, unde Parlamentul European va aproba un regulament la finele anului. "Comisioanele de utilizare a cardurilor bancare în România, ca și în alte țări sunt excesive și nu reflectă costurile. Nivelul acestora este prea mare, este prea scump față de ceea ce ar fi justificat din punct de vedere economic"-  a declarat Chirițoiu. 


Proiectul de lege ar putea fi aprobat de către guvern săptămâna viitoare, pentru ca Parlamentul să-l aprobe până în vară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Octombrie 2013
Stire din Economie : Cât te costă, pe an, cardul din portofel
Pagina a fost generata in 0.4984 secunde