Comitetul de conducere al proiectului PIONEERS, întâlnire în portul Constanţa

205
Comitetul de conducere al proiectului PIONEERS, întâlnire în portul Constanţa - 1-1683880203.jpg

Articole de la același autor

Administraţia Porturilor Maritime a găzduit, timp de trei zile, pentru prima dată la Constanţa, întâlnirea Comitetului de conducere al proiectului PIONEERS.

Astfel, primele două zile ale întâlnirii au fost dedicate sesiunilor de lucru privind progresul proiectului, precum şi barierelor tehnologice şi non-tehnologice identificate în implementarea acestuia, perioada de execuţie a proiectelor demonstrative. De asemenea, reprezentanţii celor patru porturi partenere (Antwerp-Bruges, Barcelona, Venlo şi Constanţa) au discutat despre etapele care trebuie parcurse pentru elaborarea, până în luna septembrie 2023, a draftului pentru Master Planul Portului Verde (Green Port Master Plan).

În ultima zi a întâlnirii, după o prezentare a portului Constanţa, a facilităţilor de care acesta dispune, dar şi a proiectelor ce urmează să fie implementate, participanţii au efectuat un tur tehnic al portului la bordul navei „Anghel Saligny” şi o vizită la terminalul de containere operat de Constanta South Container Terminal.

PIONEERS (Portable Innovation Open Network for Efficiency and Emissions Reduction Solutions) este un proiect cu finanţare europeană în cadrul programului Orizont 2020 - secţiunea: Porturi verzi ca centre multimodale pentru mobilitate inteligentă şi sustenabilă.

PIONEERS este construit pe angajamentul portului Antwerp-Bruges de a pune în aplicare 19 proiecte inovative de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi de a elabora strategia şi ghidul privind întocmirea Master Planului pentru tranziţia către neutralitatea climatică a oricărui port european.

Consorţiul internaţional PIONEERS este format din 46 de parteneri, din care face parte şi CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, şi este condus de portul Antwerp-Bruges. În cadrul proiectului, portul Constanţa, alături de porturile Barcelona (Spania) şi Venlo (Olanda), reprezintă cele trei porturi partenere care vor învăţa din experienţa portului lider şi vor dobândi cunoştinţe în cele mai noi domenii aflate pe lista de priorităţi a Green Deal. Partenerii din cadrul consorţiului reprezintă diverse domenii: operatori de terminale şi transportatori, expeditori, institute de cercetare, dezvoltatori de tehnologii, inovatori, consultanţi, universităţi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6008 secunde