Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean:

„Portul Constanţa a crescut foarte mult în importanţă, are nevoie de o modernizare susţinută”

554

Articole de la același autor

Portul Constanţa este o entitate extrem de importantă pentru infrastructura de transport europeană. Declaraţia îi aparţine Adinei Vălean, comisarul european pentru transporturi, prezentă la malul mării cu treburi importante.

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a înmânat beneficiarilor români, miercuri, 10 mai, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, două granturi MIE de finanţare a acţiunilor de mobilitate militară. Cele două proiecte selectate se referă la proiectarea şi construirea podului de la Ungheni şi la modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa - un punct de trecere esenţial în cadrul culoarelor de solidaritate UE - Ucraina.

La conferinţă, a mai participat vice-prim-ministrul şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 




„Portul Constanţa este extrem de important pentru infrastructura de transport europeană, cu atât mai mult în contextul actual al efortului pe care România şi întreaga Uniunea Europeană îl fac pentru coridoarele solidarităţii, care asigură transportul de mărfuri din Ucraina şi Republica Moldova către ţările europene şi pieţele internaţionale.

Portul a crescut foarte mult în importanţă, volumele de mărfuri care au trecut pe aici sunt în creştere, aşa că are nevoie de o modernizare susţinută”, a declarat comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Taxa de pod de la Feteşti, suspendată!

Taxa de pod de la Feteşti pe Autostrada Soarelui ar urma să fie suspendată pe durata lucrărilor de reparaţii capitale la podul peste braţul Borcea, a anunţat ministrul Sorin Grindeanu.

„Este o formă de compensare pentru cozile kilometrice aşteptate la începutul verii, pentru că restricţiile vor continua şi după 15 iunie”, a explicat Grindeanu, adăugând că suspendarea taxei de pod se poate face în câteva zile, prin Ordin de Ministru şi apoi decizia CNAIR.

Podul peste braţul Borcea, din dreptul localităţii Feteşti, este închis pentru lucrări pe sensul Constanţa - Bucureşti, şoferii fiind deviaţi pe calea I spre litoral, unde se circulă pe o singură bandă pentru fiecare sens.

Fără pensii speciale, mai puţine ministere

Cu aceeaşi ocazie, Sorin Grindeanu a mai declarat că noul Guvern trebuie să vină în Parlament în luna iunie şi să îşi asume răspunderea pe legea pentru eliminarea pensiilor speciale.

„Eu nu vreau să-i fac agenda viitorului prim-ministru, dar, în luna iunie, Guvernul trebuie să vină în faţa Parlamentului să îşi asume răspunderea pe legea legată de pensiile speciale, şi anume eliminarea pensiilor speciale prin asumarea răspunderii, să nu mai avem semne de întrebare dacă accesăm sau nu tranşa trei din PNRR. Pensii speciale, din punctul meu de vedere, în afară de o anumită zonă din armată, de oameni care au fost în câmpurile de bătălie şi care au fost direct pe front, nu trebuie să existe decât pe principiul contributivităţii. Nu poţi să ieşi la 50 şi ceva de ani la pensie, să îţi iei şi pensie specială, să fii şi angajat şi să mai dai şi lecţii”, a declarat Sorin Grindeanu.

În opinia sa, după rotativă, ar trebui să scadă nu numai numărul secretarilor de stat, ci şi numărul de ministere. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2876 secunde