Comunitatea de afaceri din Portul Constanţa, reprezentată la forumul economic de la Viena

261
Comunitatea de afaceri din Portul Constanţa, reprezentată la forumul economic de la Viena - 11-1712754998.jpg

Articole de la același autor

Comunitatea de afaceri din Portul Constanța, reunită sub organizația patronală Constanta Port Business Association, a fost reprezentată la evenimentul de diplomaţie publică și economică „Navigând de la Portul Constanța la Portul Linz”.

Desfășurat la Viena și organizat de Ambasada României în Republica Austria, în colaborare cu Camera Economică a Austriei, forumul și-a propus să exploreze și să promoveze oportunitățile de afaceri și investiții în porturile maritime și fluviale românești.

„Structurat pe expuneri și dezbateri și pe sesiuni de networking ce facilitează interacțiunea între reprezentanții sectoarelor public și privat din ambele țări, forumul aduce împreună diplomația română și austriacă, oficialități din autoritățile de transport pe apă și aer, precum și comunitatea de afaceri din cele două state”, au transmis reprezentanţii organizaţiei.

Pentru Portul Constanța, intrarea României în Spațiul Schengen maritim începând cu data de 31 martie 2024 deschide noi oportunități de dezvoltare economică regională în domeniul transportului internațional de mărfuri pe apă. Reconfigurarea rutelor de transport ca urmare a conflictului armat din Ucraina, care a consolidat rolul Portului Constanța ca poartă europeană la Marea Neagră, alături de investițiile masive regionale la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, care vor transforma zona în una dintre cele mai mari baze militare NATO din Europa de Est, oferă un potențial de creștere economică regională și deschid noi căi pentru investiții în infrastructura și suprastructura de transport.

Noi facilități de operare portuară, investiții în infrastructura logistică și serviciile asociate pentru mărfurile în tranzit prin Portul Constanța, între țările europene și destinațiile din întreaga lume, pot aduce beneficii economice semnificative la nivel local şi național. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7694 secunde