Tehnologii curate! Master Planul „Portului Verde” pentru portul Constanţa, în atenţia comunităţii portuare

220
1
Tehnologii curate! Master Planul „Portului Verde” pentru portul Constanţa, în atenţia comunităţii portuare - 1-1711111017.jpg

Articole de la același autor

În toată Europa, instituţii din cele mai diverse domenii caută să identifice şi să aplice cât mai rapid soluţii legate de tranziţia energetică. La Constanţa, operatorii portuari şi-au exprimat opiniile vizavi de Master Planul „Portului Verde”.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa a organizat, în cadrul proiectului PIONEERS, un workshop dedicat analizării şi revizuirii primei versiuni a documentului Master Planul „Portului Verde” (Green Port Master Plan) pentru portul Constanţa.

Acest document a fost realizat sub îndrumarea portului coordonator Antwerp-Bruges, dar şi a celorlalţi parteneri din proiect. Au răspuns invitaţiei de a participa la workshop reprezentanţi ai comunităţii portuare, ai autorităţilor de mediu, dar şi ai comunităţii locale.

Temele abordate în cadrul evenimentului s-au referit la: Portul Constanţa - centru logistic verde; traficul de mărfuri în portul Constanţa în contextul războiului Rusia-Ucraina şi a cerinţelor Regulamentelor privind infrastructura pentru combustibili alternativi (AFIR) şi Fuel EU în domeniul maritim, propuse de Comisia Europeană. De asemenea, au fost prezentate barierele şi oportunităţile legate de tranziţia energetică, precum şi de transformarea digitală a portului Constanţa.

„Ţinând cont de faptul că Master Planul «Portului Verde» nu se poate realiza fără implicarea părţilor interesate şi identificarea de către aceştia, împreună cu administraţia portuară, a unor soluţii de dezvoltare sustenabilă, au fost abordate în egală măsură planurile operatorilor portuari privind tranziţia verde”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, 22 martie, de reprezentanţii CN APM.

Un proiect pe cinci ani

Proiectul PIONEERS, care se desfăşoară pe parcursul a cinci ani (2021-2026), a primit finanţare în cadrul programului HORIZON 2020, axa Porturi verzi ca centre multimodale pentru mobilitate inteligentă şi sustenabilă, care îşi propune să sprijine porturile să răspundă cerinţelor Comisiei Europene privind tranziţia către neutralitatea climatică până în anul 2050.

Consorţiul internaţional PIONEERS este format din 46 de parteneri (din care face parte şi CN APM) şi este condus de Portul Antwerp-Bruges. Porturile Constanţa, Barcelona (Spania) şi Venlo (Olanda) vor identifica în cadrul proiectului cele mai bune practici de la portul Antwerp-Bruges, pionier în implementarea tehnologiilor curate. 

Comentează știrea

Charlotte parker
25 martie

Numele meu este Charlotte Parker. Viața mea s-a întors!!! După 2 ani de căsnicie ruptă, soțul meu m-a lăsat cu doi copii, am avut chef să pun capăt, aproape că m-am sinucis pentru că ne-a părăsit când viața noastră începea să aibă sens. Am fost dezamăgit emoțional în tot acest timp. Datorită unui vrăjitor numit Dr.Ogaga Kunta, l-am cunoscut online. Într-o zi credincioasă, în timp ce răsfoiam pe internet, am dat peste câteva mărturii despre acest vrăjitor. Unii oameni au mărturisit că și-a adus fostul iubit înapoi, alții au mărturisit că poate face o vrajă pentru a opri divorțul și, de asemenea, pentru a obține un loc de muncă bine plătit și așa mai departe. îl puteți contacta și pe adresa sa de e-mail ([email protected]). El este uimitor, am întâlnit și o mărturie specială, era despre o femeie pe nume Vera, ea a mărturisit despre cum și-a adus înapoi fostul iubit în mai puțin de 2 ani. zile, iar la sfârșitul mărturiei ei a renunțat la e-mailul lui. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. L-am contactat prin e-mail și i-am explicat problema mea. o săptămână mai târziu, soțul meu s-a întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și suntem și mai fericiți ca oricând. Dr ogaga Kunta ești un bărbat talentat și nu mă voi opri din a-l publica pentru că este un om minunat. Dacă aveți o problemă și sunteți în căutarea unui vrăjitor real și autentic, încercați-l oricând, el este răspunsul la problemele dvs. din nou adresa lui de e-mail este ([email protected]) el este cel mai bun vrăjitor care vă poate rezolva problemele. 1) Vrăji de dragoste 2) Vrăji de dragoste pierdută 3) Vrăji de divorț 4) Vrăji de căsătorie 5) Vraja de legare 6) Vrăji de despărțire 7) soluție finală pentru ejaculatoină rapidă [email protected]

Pagina a fost generata in 0.447 secunde