Conferinţa Naţională a Crescătorilor de Caprine, organizată la Constanţa

137
Conferinţa Naţională a Crescătorilor de Caprine, organizată la Constanţa - 1-1690455387.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 28 iulie, şi sâmbătă, 29 iulie, la sediul Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor (ICDCOC) Palas Constanţa, va avea loc Conferinţa Naţională a Crescătorilor de Caprine din România, eveniment la care sunt aşteptaţi toţi iubitorii de caprine şi de brânzeturi din lapte de capră.

Deschiderea oficială a evenimentului este programată vineri, cu începere de la ora 9.30, în Aula „N. Teodoreanu” a institutului. Vor urma o serie de dezbateri, pe teme precum „Istoria Caprirom - trecut, prezent şi viitor”, sau „17 ani de activitate a Registrului genealogic la caprine”. Delegaţii străini, din Franţa, Austria, Spania, Polonia, Croaţia şi Republica Moldova, dar şi invitaţii de la IBNA Baloteşti, USAMV Cluj Napoca, ICDCOC Palas, Universitatea „Dunărea” Galaţi, One Health, Jordache Smart ori Distribol România îşi vor prezenta lucrările ştiinţifice, apoi, între orele 14.00 şi 17.00, se vor desfăşura concursul naţional de brânzeturi, vizitarea standului de caprine şi târgul de produse tradiţionale din lapte şi carne de capră.

În cea de-a doua zi a conferinţei, sâmbătă, este programat un workshop pe tema procesării laptelui de capră: curs de igienă a laptelui, aplicaţie practică a tehnologiei de obţinere a brânzei de capră din cadrul Asociaţiei Caritas, Gheorghieni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6417 secunde