Consiliul Concurenţei analizează preluarea CEZ Vânzare SA de către Premier Energy PLC

150
Consiliul Concurenţei analizează preluarea CEZ Vânzare SA de către Premier Energy PLC - 11-1707746143.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Premier Energy PLC (Cipru) intenţionează să preia compania CEZ Vânzare SA.

În România, companiile din Grupul Premier sunt active pe piaţa gazelor naturale, atât în calitate de distribuitor, cât şi în calitate de furnizor, precum şi pe piaţa activităţilor conexe distribuţiei de gaze naturale, respectiv: activităţi de branşare şi debranşare de la reţea, mentenanţa instalaţiilor de racordare şi extinderi de reţele de distribuţie etc. Recent, grupul a devenit activ şi pe piaţa energiei electrice din România, în calitate de producător de energie electrică, furnizor şi trader.

CEZ Vânzare SA este furnizor de energie electrică în principal şi, într-o mai mică măsură, de gaze naturale, având clienţi în toate regiunile României, cu o activitate preponderentă de furnizare de energie electrică în sud-vestul ţării.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat de presă transmis de autoritate de concurenţă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6778 secunde