Contracte de peste 1 miliard de euro pentru extinderea rețelei de apă și canalizare

106
Contracte de peste 1 miliard de euro pentru extinderea rețelei de apă și canalizare - contractedepeste1miliarddeeuro-1667738328.jpg

Articole de la același autor

În luna octombrie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a semnat contracte în valoare de 1 miliard de euro, pentru extinderea rețelei de apă – canal la nivel național. Printre acestea se numără proiectele destinate județelor Prahova și Tulcea.

Pentru Tulcea, contractul, în valoare de 245 milioane euro, vizează accesul la apă curentă și canalizare în cinci orașe și zece comune. 35.000 de locuitori vor beneficia de servicii de alimentare cu apă și 53.000 de locuitori vor avea acces la canalizare.

Prahova beneficiază de un proiect în valoare de 690 milioane de euro. De extinderea sistemelor de alimentare cu apă vor beneficia 91.872 de locuitori, iar 67.231 de locuitori, din 42 de unități administrativ – teritoriale, vor fi racordați la sistemele de canalizare.


Pe data de 2 noiembrie a fost semnat un nou contract în valoare totală de 261 milioane de euro, Investițiile finanțate din fonduri europene vor asigura servicii de apă și canalizare în nouă orașe și 25 de comune din județul Vâlcea

Pentru perioada de programare 2021 – 2027, proiectele de apă – canal vor fi finanțate prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă, care are alocată suma de 3,5 miliarde de euro pentru infrastructura de apă și apă uzată și tranziția la o economie circulară. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1013 secunde