Contractul pentru dragajul de investiții din portul Constanța a fost câștigat de o firmă italiană

289
Contractul pentru dragajul de investiții din portul Constanța a fost câștigat  de o firmă italiană - contractulpentrudragaj-1541607563.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, în calitate de beneficiar, și societatea Impresa di Construzioni Ing e Mantovani SPA, în calitate de antreprenor, au semnat contractul pentru realizarea proiectului de investiție "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în portul Constanța". Valoarea contractului este 139.317.822,44 lei (fără TVA), iar durata, de 20 de luni.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, obiectivul său fiind creșterea gradului de utilizare a căilor navigabile și a porturilor situate pe rețeaua TEN-T centrală.

În contract sunt prevăzute lucrări de dragaj pentru aducerea la cota proiectată a bazinelor și șenalelor din portul Constanța, adâncirea bazinului portului de lucru și a șenalului de acces către acesta din portul Constanța Sud.

În bazinul portului de lucru, unde adâncimea proiectată este de 7 metri, se va draga până la adâncimea de 9 metri. Proiectul mai include lucrări de protecție a cheurilor din portul de lucru și realizarea unui sistem hidrografic, respectiv o navă hidrograf.

Proiectul are în vedere asigurarea condițiilor de navigație, în siguranță, pe șenalele de acces, în bazinele de manevră și bazinele danelor din portul Constanța.

Obiectivul principal al CNAPMC îl constituie asigurarea condițiilor optime pentru dezvoltarea portului Constanța, în sensul consolidării poziției acestuia ca port maritim eficient, durabil și sigur, cu rol esențial în dezvoltarea economică a țării.

CNAPMC precizează că anunțul de participare nr.184084 a fost publicat în SEAP și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene - JOUE 2018/S066-148071 pe data de 3 aprilie 2018. Pe data de 20 aprilie 2018, la solicitarea ofertanților, a fost publicată o erată, nr. 17605/20.04.2018, cu privire la decalarea termenului de depunere a ofertelor pentru 4 iunie 2018, față de termenul inițial care era 7 mai 2018. 
Inițial s-au înscris 18 operatori economici, dar numai trei ai depus oferte: 1. Asocierea China Communications Construction Company Limited – SC Metal Trading RNG SRL, Impresa di Construzioni Ing e Mantovani SPA și Envisan N.V. Agenția Națională pentru Achiziții Publice din Ministerul Finanțelor a avut trei observatori în cadrul procedurii de achiziție. Nu au fost depuse contestații.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Septembrie 2018
Stire din Economie : Ziua portului Constanța la Belgrad
Marţi, 14 August 2018
Stire din Economie : Info financiar - bancar
Marţi, 07 August 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.4976 secunde