CSA: Societățile de asigurare, obligate să încheie polițe facultative doar pentru sume ce exced celor obligatorii

159
CSA: Societățile de asigurare, obligate să încheie polițe facultative doar pentru sume ce exced celor obligatorii - asigurarelocuinta-1346247730.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 1 septembrie 2012, toate societățile de asigurare autorizate să subscrie riscuri de catastrofă naturală vor putea încheia asigurări facultative doar pentru sume asigurate care exced celor acoperite prin polița obligatorie pentru locuințe, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro, la tarifele stabilite prin legea privind asigurarea obligatorie a locuințelor, au anunțat astăzi reprezentanții Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Polițele facultative încheiate anterior datei de 1 septembrie 2012 se vor derula fără nicio modificare până la expirarea acestora. Ulterior, proprietarii aflați în astfel de situații vor trebui să își asigure locuințele în primul rând pentru riscurile și sumele asigurate prevăzute în Legea nr. 260/2008 prin încheierea unei polițe obligatorii. Cei care vor dori o protecție suplimentară, respectiv mai multe riscuri acoperite, pentru o sumă asigurată mai mare decât nivelul minim stabilit prin legea privind asigurarea obligatorie a locuințelor, pot încheia o asigurare facultativă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Mai 2012
Stire din Eveniment : Doi minori, hoți din locuințe
Pagina a fost generata in 0.5074 secunde