Cu ce oferte vor cămătarii să-i escrocheze pe constănțeni

559
2
Cu ce oferte vor cămătarii  să-i escrocheze pe constănțeni - cuceofertevorcamatarii-1440001299.jpg

Articole de la același autor

"Domnule redactor, până acum am primit vreo patru telefoane de la diverse societăți financiare care se ofereau să mă împrumute fără dobândă, fără comisioane. Cred că este ceva necurat la mijloc. Cum e posibil ca o firmă să te împrumute cu bani și să nu vrea nimic în schimb? Doar nu e vorba de acte de caritate. Până și la Casa de Ajutor Reciproc plătești dobândă. Le suspectez pe respectivele firme că vor să ne momească, promițându-ne marea cu sarea, și apoi să ne escrocheze. Sunt destui care au pățit-o. O cunoștință de-a mea a rămas fără garsonieră, pentru câteva mii de lei împrumutate de la cămătari. Și mai e ceva: de unde ne știu ăștia telefoanele?" - îmi spune pensionarul P.G. (în vârstă de 69 ani, din Constanța)

Cazul relatat nu este izolat. Ofertele societăților financiare nebancare s-au înmulțit în 2015. Creditul cu buletinul, la modă în 2006 - 2008, dar de pe urma căruia numeroși clienți au avut de pătimit la scadență, s-a relansat. Mulți dintre așa-zișii prestatori ai serviciilor de creditare sunt cămătari sadea.

Pentru a prinde cât mai mulți fraieri în plasă, "rechinii" au început o amplă campanie de promovare, împânzind cutiile poștale din Constanța cu fluturași publicitari. Sunt ofertate: carduri de credit cu sume de până la trei salarii sau pensii, fără dobândă și comisioane pentru o perioadă de grație de 55 de zile; credite pe cinci ani, fără comisioane, dar cu dobânzi înrobitoare.

Din oferta prezentată pe un astfel de fluturaș publicitar, rezultă că pentru un împrumut de 3.000 de lei, pe cinci ani, clientul va plăti 63 lei pe lună. Practic, dobânda totală la sfârșitul celor cinci ani se ridică la 126%, respectiv 3.780 lei. Pentru cei 3.000 de lei împrumutați nefericitul în cauză trebuie să achite 6.780 lei până la scadență.

Iată un alt exemplu: pentru un credit de 50.000 de lei, pe cinci ani, dobânda lunară percepută este de 1.041 lei. Până la termenul limită al împrumutului, clientul are de achitat o dobândă totală de 62.460 lei, respectiv 124,92% din valoarea creditului. Una peste alta, suma totală pe care trebuie să o achite victima este de 112.460 lei.

Este limpede că cei mai mulți dintre amărâții care se încumetă să se împrumute în aceste condiții nu vor putea achita împrumutul și dobânzile, astfel că bunurile lor imobiliare vor fi executate silit, iar ei vor fi aruncați în stradă.

Cămătarii care lansează aceste campanii publicitare își spun "consultanți financiari". Or, după câte se știe, rolul unui consultant financiar este să acorde clienților sfatul cel mai bun, să-i consilieze în luarea deciziei financiare, nicidecum să-i prostească, să-i escrocheze.

Comentează știrea

Solon
20 august 2015
Romania fraiera

Escrocii au invatat de la politicieni sau politicienii de la escroci? Oricum,ambele categorii care de cele mai multe ori se intrepatrund,mizeaza pe o realitate amara,si anume ca romanii sunt prostovani,naivi,usor de fraierit in mase. Unii escroci fura de la persoane fizice,unele de la multimi,de la un popor intreg,si totul cu acordul victimelor,cu votul lor,...

Doina
20 august 2015
cum sa faci bani online

Cum sa faci bani online! Colaboreaza si tu acum cu o echipa de incredere si castiga bani! Iti oferim un ghid pas cu pas cu care sa inveti tot ceea ce trebuie sa faci. Aici seriozitatea este la ea acasa! Dupa cum vei vedea, alti oameni au primit deja bani, asa ca totul e sigur si de maxima incredere! Cere urgent detalii la adresa de email: [email protected] "Începând de astăzi, nu te mai gândi la altceva decât la realizările pe care le vei obține în viitor și care vor fi infinit mai mari decât tot ce ai realizat vreodată până în present". Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Solicita acum detalii, cu mesajul "INFO" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6293 secunde