Cum am putea scoate mai mulți bani de la turiștii de pe navele de croazieră

272
Reprezentanții Asociației Litoral - Delta Dunării speră să obțină un sprijin real din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, dar și al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, pentru a face cât mai atractivă șederea turiștilor care vin cu nave de croazieră, și spunem noi, pentru a-i determina să lase aici mai mulți bani.


"Turismul de croazieră cu nave de pasageri în portul Constanța reprezintă o nișă cu un potențial real spre care ne concentrăm atenția în continuare. Sperăm să atragem atenția cuvenită și un sprijin real din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, dar și al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Este nevoie să îmbogățim oferta de servicii și facilități pe care le oferă Terminalul de Pasageri din portul Constanța, astfel încât acesta să semene tot mai mult cu un terminal modern din orice port de croaziere important", a precizat președintele Asociației, Corina Martin. Potrivit acesteia, este nevoie și de suplimentarea panourilor și indicatoarelor de orientare turistică, precum și de realizarea acestora în mai multe limbi de circulație internațională. "Ne propunem să realizăm mai multe materiale de promovare turistică și să îmbunătățim imaginea și gradul de atractivitate al muzeelor, obiectivelor turistice și locațiilor ce pot fi incluse în traseele turistice pe care le recomandăm pentru companiile internaționale de croaziere", a mai spus Corina Martin.

În sezonul de croaziere 2012, care se va încheia pe 13 noiembrie, cu sosirea navei Pacific Princess, în Portul Constanța au sosit peste 50 nave de croazieră.

Potrivit agențiilor de turism, cele mai solicitate excursii și tururi locale au fost: o zi la București, croaziera de o zi în Delta Dunării, tururile culturale - arheologice - religioase și gastronomice (cetățile Histria și Admaclisi, mănăstirea Sf. Andrei etc.), tururi de litoral și degustări de vinuri la crama Murfatlar.

În topul pasagerilor care sosesc la bordul navelor de croazieră se situează cetățenii americani, urmați îndeaproape de cetățenii francezi, italieni și germani, arată datele centralizate de Asociația Litoral. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Economie : Ce ar aduce un suflu nou în turism
Pagina a fost generata in 0.3454 secunde