Cum este susținută dezvoltarea cicloturismului în România

169
Cum este susținută dezvoltarea cicloturismului în România - cumestesustinuta-1470573193.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Economiei a pus în dezbatere publică hotărârea de guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind crearea, ame-najarea și omologarea traseelor de cicloturism.

Potrivit actului normativ totalitatea ciclotraseelor din România constituie rețeaua națională de trasee cicloturistice marcate. Numărul de ciclotrasee, tipul și gradul lor, densitatea și repartiția lor în teritoriu vor fi adecvate necesităților și resurselor disponibile, încadrându-se pentru fiecare zonă a țării între un minim și un maxim, ținând cont și de caracteristicile zonei, atractivitatea turistică și numărul și tipul potențialilor uti-lizatori pe plan local, cerințelor de protecție a naturii și alți factori.Pentru identificare, administrare și promovare, fiecărui ciclotraseu i se va atribui o temă, denumire, siglă și un indicativ.

Pe lângă consiliile județene vor fi organizate, prin hotărâre a consiliului județean, comisii județene de ciclotrasee. Acestea vor aviza realizarea de ciclotrasee noi, modificarea semnificativă sau desființarea celor existente, atât ca itinerar cât și ca mod de marcare și amenajare. Omologarea traseelor cicloturistice va fi efectuată de către autoritatea publică centrală în domeniul turismului.

Căile de comunicație de interes public incluse în ciclotrasee sunt deschise accesului public pentru bicicliști, indiferent de proprietarul și administratorul căii de comunicație și de tipologia acesteia, fără alte implicații asupra regimului juridic al respectivei căi de comunicație.

Utilizarea ciclotraseelor este liberă și nu poate fi supusă plății de tarife sau taxelor de acces sau tranzit.

Potrivit proiectului, constituie contravenții, printre altele:

- neorganizarea comisiilor județene de ciclotrasee și nefuncționarea lor;

- neefectuarea lucrărilor necesare de monitorizare, amenajare și întreținere a ciclotraseelor de către consiliile județene;

- împiedicarea sau tulburarea, fără drept, a accesului și circulației cicloturiștilor pe ciclotrasee.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.654 secunde