Cum fentau Fiscul agenții de muncă temporară

342
1
Cum fentau Fiscul agenții de muncă temporară - cumfentaufiscul-1414332447.jpg

Articole de la același autor

În cursul acestui an, Direcția Generală Antifraudă Fiscală a luat în colimator munca la negru și munca gri. Investigația face parte dintr-un proiect pilot vizând creșterea conformării fiscale.

Verificările au fost extinse și la firmele autorizate ca agenți de muncă temporară. S-a constatat că există o discrepanță majoră între salarii, pentru care se plătesc obligațiile fiscale (de regulă salariul minim din România), și diurna de străinătate (neimpozabilă), de aproximativ 1.500 euro pe lună.

Au fost cazuri extreme: lucrătorul primea salariul de bază minim brut pe țară pentru un program de lucru parțial de 2 ore pe zi (reprezentând 322 lei), și i se plătea o diurnă neimpozabilă de 2.000 - 2.500 euro.

Diferența dintre salariul minim din România, la care se plătesc obligațiile fiscale și salariul minim din statul membru al Uniunii Europene, în care lucrătorul era la dispoziția unei întreprinderi utilizatoare, era plătită cu titlu de diurnă de străinătate, pe care agentul de muncă temporară o considera venit neimpozabil.

Sumele acordate cu titlu de diurnă au fost reîncadrate, de către inspectorii antifraudă, din punct de vedere fiscal și au fost sesizate organele de urmărire penală.

Totodată, au fost instituite măsuri asigurătorii pentru recuperarea prejudiciilor și împiedicarea înstrăinării patrimoniului.

Direcția Generală Antifraudă Fis-cală precizează că în cazul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă, a personalului navigant maritim, a personalului din transportului rutier și feroviar internațional, drepturile salariale nu sunt asimilate celor acordate de agenții de muncă temporară. 

Comentează știrea

Relu
26 octombrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5809 secunde